Kristenvalget 2017

Kolberg tordnet mot Listhaug på kristendebatt: - Du må begynne å snakke pent om asylsøkere

Listhaug, Hareide og Kolberg på frierferd blant kristenfolket i ettermiddag. Det gikk ikke bare pent for seg.

LANGER UT: Martin Kolberg (Ap) gikk i strupen på Sylvi Listhaugs mye omtalte retorikk da de to møttes til debatt på Evangeliesenteret i Østfold. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
LANGER UT: Martin Kolberg (Ap) gikk i strupen på Sylvi Listhaugs mye omtalte retorikk da de to møttes til debatt på Evangeliesenteret i Østfold. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HALDEN (Dagbladet): Hvilket parti ville Jesus stemt? Dét er spørsmålet publikum ved Evangeliesenteret i Østfold stiller seg i dag.

Sylvi Listhaug (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Martin Kolberg (Ap) er blant dem som møtes til debatt - og frierferd - blant kristenfolket i ettermiddag.

Med lovsang - «Jesus lever» og «Ære være Jesu Kristi» - bønn og bibelvers som oppvarming, er det en Kolberg på offensiven som stuper i strupen på Listhaug.

- Listhaug gjør noe hun ikke burde gjøre: Hun snakker om mennesker som rømmer fra død og fordervelse som om de skulle være et problem for oss, sier Kolberg og henvender seg til publikum:

- Og er det noe som skulle være et problem for dere, så er det dette. Listhaug snakker på en måte som er stikk i strid med den kristne forståelsen av hvordan man behandler sin neste.

Snakke pent

Ap-nestoren la til at han støtter mye av politikken Listhaug fører, men altså ikke måten Listhaug forfekter politikken på.

- De som kommer hit må integreres, ikke stigmatiseres. Sylvi Listhaug må begynne å snakke pent om asylsøkerne hun gir opphold til, oppsummerer Kolberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer