Foto: TORBJØRN BERG / LARS EIVIND BONES
Foto: TORBJØRN BERG / LARS EIVIND BONESVis mer

Kolberg ut mot Siv Jensen: - Driver kynisk politisk bedrageri

Martin Kolberg ville knekke Frp-koden - nå mener han å ha avslørt partiets vesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - I regjering har Siv Jensen kastet over bord den samfunnsanalysen Frp har stått for i 40 år. Det er bare ei branntomt igjen, sier Martin Kolberg.

- Vi rydder opp etter åtte år med Martin Kolberg

Siv Jensen slår tilbake mot Ap-veteranen.(Dagbladet): Siv Jensen mener Martin Kolberg er besatt av "Frp-koden", og ikke evner å se virkeligheten: At velgerne vil ha Frps løsninger og ikke lot seg skremme av Aps propaganda.- Martin Kolberg har i mange år snakket om en eller annen kode han skal knekke. Det har nesten blitt en besettelse for han. Martin trenger ikke å knekke koden, jeg kan gjøre det for han, sier finansminister og Frp-leder Siv Jensen, og forklarer:- Frps suksess handler om å ta vanlige folks utfordringer på alvor. Derfor kutter vi byråkrati, fjerner arveavgiften, strammer inn ovenfor fylkesmennene, forenkler plan- og bygningsloven, styrker politiet og bygger mer vei. Det er ikke vanskeligere enn som så, Martin, sier Jensen.   Kolberg anklager Frp for å drive politisk bedrageri overfor velgerne og kynisk dobbeltkommunikasjon. Han viser til eksempler på utspill fra sentrale Frp-politikere som ikke er i tråd med regjeringsplattformen. Jensen avviser kritikken.- Frp står fjellstøtt på plattformen, og vi arbeider hardt hver dag for å oppfylle den. Det at stortingsgrupper og partier arbeider for å realisere partienes program, skulle blott bare mangle. Vi har endret kurs i den økonomiske politikken slik vi lovet velgerne. Vi satser på vekst, velferd og valgfrihet. Vi sørger for å vri pengebruken over til samfunnsnyttige investeringer i vei, jernbane, forskning og kunnskap.- Vi sørger for skatte- og avgiftslettelser for folk flest og for næringslivet slik at man får tryggere arbeidsplasser for «gutta på gølvet», og vi kutter i offentlig sløsing. Vi forvalter skattebetalerens penger med omhu, og sløser de ikke bort på byråkrati. Vi er i gang med snuoperasjonen og rydder opp etter åtte år med Martin Kolberg, sier Jensen.Hun sier det nesten er trist på Kolbergs vegne at han ikke evner å til tilegne seg et korrekt virkelighetsbilde. Frp-lederen oppfordrer Kolberg til å fortelle hva Ap vil.- Fortell hva Arbeiderpartiet har tenkt å gjøre, framfor å spille av den samme skremmeplata om Frp gang etter gang. - Jeg og Frp skal bruke tiden vår på å gjøre Norge til et enda bedre samfunn, mens jeg registrerer at Martin Kolberg og Arbeiderpartiet er mest opptatt av å surmule ovenfor landets velgere som har sagt at de ønsker en ny politikk på viktige områder som helse, politi, skole og infrastrukturbygging, sier Jensen. - Frp er et liberalistisk og ansvarlig parti som nå er i ferd med å gjennomføre det vi har kjempet for i førti år. Arbeiderpartiet får svare for sin egen strategi, men jeg mener valgresultatet tydelig viste at velgerne mente skremselspropaganda var en dårlig løsning, og at man heller bør snakke om egen politikk. Vi konsentrerer oss om egen politikk, sier Jensen.    

- Samtidig kommer sentrale Frp-politikere, som nestleder Per Sandberg, med utspill som han vet ikke blir gjennomført, men som verken partileder Siv Jensen eller andre fra regjeringen setter på plass.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn