- Kolbergs appell om å bekjempe radikal islam er utspekulert

Lars Sponheim mener Ap har startet en noe uærlig valgkamp.

OPPRØRT:  Venstreleder Lars Sponheim mener Arbeiderpartiet og Martin Kolberg nå har beveget seg inn i en gråsone med sine uttalelser om å bekjempe radikal islam. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
OPPRØRT: Venstreleder Lars Sponheim mener Arbeiderpartiet og Martin Kolberg nå har beveget seg inn i en gråsone med sine uttalelser om å bekjempe radikal islam. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Venstreleder Lars Sponheim har hittil holdt lav figur mens Martin Kolberg har gått hardt ut og sagt at Arbeiderpartiet skal bekjempe radikal islam - og Siv Jensen og Fremskrittspartiet har advart om snikislamisering. Men etter at Jens Stoltenberg gikk ut og sa han støttet Kolberg i hans begrepsbruk, synes Sponheim det er på tide å si fra:

- Nå går statsministeren ut og prøver og ta ned Kolbergs utspill, men Arbeiderpartiet har åpnet en gråsone inn mot Frps retorikk, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Dagbladet.no.

Han har mer på lager:

- Kolberg går ikke over noen grense, men han prøver å få appell blant de mange som ønsker å gå over den grensen, som handler om hvordan stigmatisere minoriteter og andre mennesker. - Rammer minoriteterDen erfarne politikeren har hittil vært gjennom 13 valgkamper siden han startet i partipolitikken i 1983. Nå er Sponheim inne i sin 14. valgkamp. Med denne valgkamperfaringen i bagasjen, er Sponheim sikker på at Kolbergs islam-utspill var vel gjennomtenkt.

- Det finnes ingen politikere som ikke tenker valgkamp i dag. Alt som blir sagt og gjort har blitt tenkt gjennom. Den som sier noe annet, snakker ikke sant, sier Sponheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer