Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolera blant fugler i Skåne

Hässleholm (NTB-TT): Det er brutt ut kolera blant fuglene på vestbredden av innsjøen Finjasjön i det nordlige Skåne, meldte Sveriges Radio onsdag. Sykdommen sprer seg raskt og kan ramme både fugler og andre dyr, men er ikke farlig for mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire uker siden begynte turgåere å finne døde fugler ved innsjøens bredd, og fagfolk sier det er tegn som tyder på at en rev også er smittet av fuglekoleraen. Veterinærer tror at sykdommen er årsak til den massedød blant ærfugl som er observert både i Østersjøen og i Bohuslän på vestkysten.

På østersjøøya Gotland ble det i sommer funnet en mengde fugler som var døde av kolera, het det i meldingen fra Sveriges Radio. For en måned siden fant man så døde havmåker ved Finnjasjön, en innsjø utenfor Hässleholm, om lag fem mils vei nordøst for Malmö.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling