HAITI ONSDAG:  En ung, kolerasmittet kvinne blir hjulpet inn på St. Catherine-sykehuset, som drievs av Leger uten grenser i slumområdet Cite Soleil i hovedstaden Port-au-Prince. Minst 1 000 er døde av kolera etter at epidemien brøt ut for en måned siden. FOTO: RAMON ESPINOSA, AP/SCANPIX.
HAITI ONSDAG: En ung, kolerasmittet kvinne blir hjulpet inn på St. Catherine-sykehuset, som drievs av Leger uten grenser i slumområdet Cite Soleil i hovedstaden Port-au-Prince. Minst 1 000 er døde av kolera etter at epidemien brøt ut for en måned siden. FOTO: RAMON ESPINOSA, AP/SCANPIX.Vis mer

Kolera har nådd turiststrøk i Florida

Over 1 000 døde i Haiti. Epidemien har spredt seg til Den dominikanske republikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frykten for den livstruende infeksjonssykdommen kolera i naboområdene til kriserammede Haiti øker. I dag ble det første tilfellet av «Haiti-kolera» bekreftet i den amerikanske solskinns- og feriestaten Florida.

En kvinne som bor i Collier County sør på Floridas Golf-kyst, viste sympomer på kolera da hun kom hjem fra familiebesøk i Haiti for ei uke siden.

Hun hadde besøkt slektninger i Artibone-dalen, som er det verst rammede området med kolera på Haiti etter jordskjelvtragedien i januar i år.

En talsmann for helsemyndighetene i Florida opplyser ifølge The Miami Herald at flere lignende tilfeller rundt omkring i delstaten nå blir gransket.

Mye trafikk Florida - Haiti Om lag 240 000 mennesker som bor i Florida er født i Haiti. Etter jordskjelvet har mange reist fram og tilbake mellom USA og den karibiske staten.

Kvinnen som hadde kolerasymptomer for ei uke siden, skal nå være i fin form, ifølge helsemyndighetene.

Hun bor i et område med store turistattraksjoner som nasjonalparkene Everglades og Big Cypress.

Vaksine Kolera gir en voldsom diare som kan tømme kroppen for 10 - 15 liter væske i døgnet. Smitten kommer ofte via drikkevannet.

Du kan vaksinere deg mot kolera hvis du skal til ustatte områder. Her er rådene fra Folkehelseinstituttet.

Sprer seg til nabolandet I Haiti har minst 1 000 mennesker mistet livet av kolera og minst 9 000 av jordskjelvofrene er er nå til behandling på provisoriske sykehus.

I dag melder The Miami Herald også at myndighetene i Haitis naboland Den dominikanske republikk også frykter en kolera-epidemi.

Det første kolera-tilfellet i landet er nå registert hos en gjestearbeider som hadde vært på to ukers besøk i hjemlandet Haiti.

- Smitte fra Nepal I går hadde representanter for myndighetene i Haiti og hjelpemannskapene fra FN en konfrontasjon om hvor kolerasmitten kommer fra. FN-soldater fra Nepal har blitt syke på Haiti, og de lokale myndighetene mer enn antydet at de hadde dratt med seg kolera hjemmefra. Representanter for FN-styrker pekte imidlertid på infiserte drikkevannstanker i leiren der Nepal-soldatene har base.

 GRENSEADVARSEL:  Helsemyndighetene i Den dominikanske republikk henger opp plakater med advarsel mot kolera ved grensen mot Haiti, her i byen Dajaban. FOTO: ERIKA SANTELICESA, AFP/SCANPIX.
GRENSEADVARSEL: Helsemyndighetene i Den dominikanske republikk henger opp plakater med advarsel mot kolera ved grensen mot Haiti, her i byen Dajaban. FOTO: ERIKA SANTELICESA, AFP/SCANPIX. Vis mer