Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolera-rammet by ligger under vann

Men teltleirene med overlevende etter jordskjelvet på Haiti gikk klar av orkanen Tomas.

VANN OVERALT: Orkanen Tomas har lagt byen Leogane på Haiti under vann. Foto: AP/Ramon Espinosa/Scanpix
VANN OVERALT: Orkanen Tomas har lagt byen Leogane på Haiti under vann. Foto: AP/Ramon Espinosa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Minst sju mennesker omkom da orkanen Tomas rammet Haiti. Orkanens øye slo inn vest i landet med vinder som raste i 140 kilometer i timen, melder BBC.

- Vi kommer til å få flere dødsofre på grunn av oversvømmelser og leirskred, men vi kan ikke nå ut til de verst rammede områdene, sier tjenestemann Philippe Joseph i sivilforsvaret, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Men teltleirene med overlevende etter jordskjelvet i vinter, ser ut til å ha blitt spart for de verste ødeleggelsene, melder NTB.

- Heldig - For en gangs skyld har Haiti vært heldig, sier Imogen Wall, talsperson for FNs nødhjelpsorganisasjon OCHA.

Hun understreker at situasjonen fortsatt er alvorlig, spesielt i Leogane, en av byene som er rammet av koleraepidemien i landet. Hele byen er oversvømt, og noen steder er vannet tre meter dypt.

Foreløpig er sju personer bekreftet omkommet i orkanen forskjellige steder i landet, opplyser myndighetene. Flere av dem døde som følge av flom og jordskred.

Cuba neste Men teltleirene hvor det bor flere hundre tusen jordskjelvofre, har tilsynelatende klart seg bedre enn ventet. I forkant av uværet ble det gravd grøfter og lagt ut sandsekker, noe som kan ha bidratt til at flomvannet bare gjorde begrenset skade.

Myndighetene advarer om at det fortsatt er fare for jordskred flere steder i landet. Men det verste uværet er over, og Tomas har beveget seg videre i retning Cuba.


KAOTISK: På det verste er byen Leogane dekket med tre meter dypt vann etter at orkanen Tomas nådde Haiti. Foto: AP/Ramon Espinosa/Scanpix
KAOTISK: På det verste er byen Leogane dekket med tre meter dypt vann etter at orkanen Tomas nådde Haiti. Foto: AP/Ramon Espinosa/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!