- Kolerabenektelse var ironisk ment

President Robert Mugabe anklager vestlige medier for å vri og vrenge på uttalelser.

60.000 SKAL VÆRE SMITTET AV KOLERA I ZIMBABWE: President Robert Mugabe hevder denne uken at det ikke fins noen kolera i landet. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo (ZIMBABWE)
60.000 SKAL VÆRE SMITTET AV KOLERA I ZIMBABWE: President Robert Mugabe hevder denne uken at det ikke fins noen kolera i landet. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo (ZIMBABWE) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President Robert Mugabe sier han mente det ironisk, da han hevdet at koleraepidemien i Zimbabwe er over. Han anklager vestlige medier for å vri og vrenge på uttalelsene hans.

Den zimbabwiske statssjefen i en kringkastingstale denne uken at «det ikke fins noen kolera» i landet.

Påstanden sto i skarp kontrast til vestlige hjelpeorganisasjoners advarsler om at rundt 60.000 zimbabwere er smittet av den farlige sykdommen.

- Presidenten brukte sarkasme i sin argumentasjon, der hans egentlige budskap var at kampen mot koleraen begynner å gi resultater. Men medier som BBC og France 24 vrir helt bevisst på disse uttalelsene, sier Mugabes talsmann George Charamba.

- Det kan ikke være tvil om at disse to vestlige nettverkene har valgt å forvrenge en klar uttalelse fra Zimbabwes president. Hensikten er å fremme krigføringen mot Zimbabwe og arbeidet for et regimeskifte i landet, fortsatte talsmannen.

Hjelpeorganisasjonen Oxfam anslo fredag at om lag 60.000 mennesker er smittet av kolera i Zimbabwe. Oxfam-talsmann Paul Bendix sa til tysk kringkasting at dødstallet trolig også er langt høyere enn de 750 zimbabwiske myndigheter opererer med. (NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer