DØDELIG HJELP: En kvinne ligger på fortauet utenfor sentralsykehuset i Port-au-Prince der kolerasmittede fikk behandling under det dødelige utbruddet i november 2010. Dette bildet ble kåret til årets bilde 2010 hos nyhetsbyrået AFP. 
Foto: AFP PHOTO / Hector RETAMAL/SCANPIX
DØDELIG HJELP: En kvinne ligger på fortauet utenfor sentralsykehuset i Port-au-Prince der kolerasmittede fikk behandling under det dødelige utbruddet i november 2010. Dette bildet ble kåret til årets bilde 2010 hos nyhetsbyrået AFP. Foto: AFP PHOTO / Hector RETAMAL/SCANPIXVis mer

- Koleraen i Haiti kom med Nepals FN-soldater

Viser studie gjort av franske forskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studien er den første som påviser en direkte sammenheng mellom Nepals soldater og koleraepidemien som har kostet 5.500 mennesker livet i Haiti etter det voldsomme jordskjelvet i fjor.

Ifølge U.S. Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta (CDC) er det en klar sammenheng i tid og sted mellom soldatenes ankomst og de første utbruddene av sykdommen noen få dager etter.

De første koleratilfellene dukket opp i oktober i nærheten av den lille byen Mirebalais i Arbonite-området, der de nepalske soldatene var forlagt. Ifølge CDC var det ingen andre utenfra i området da epidemien startet.

Mistanken om at smitten kom fra soldatene, utløste opptøyer mot FN og ble et stort politisk problem for den fredsbevarende FN-styrken som spilte en viktig rolle i hjelpearbeidet etter jordskjelvet.
(NTB)

FÅR SKYLDA: Forskning viser at kolerasmitten kom med FN-soldater fra Nepal. Foto: AP Photo/Andres Leighton/Scanpix
FÅR SKYLDA: Forskning viser at kolerasmitten kom med FN-soldater fra Nepal. Foto: AP Photo/Andres Leighton/Scanpix Vis mer