Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolerautbrudd i Irak

Verdens Helseorganiasjon holder krisemøter med de britiske militære i Basra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 mennesker er lagt inn på sykehus med diagnosen kolera i Basra sør i Irak, skriver BBC. I løpet av dagen får Verdens Helseorganisasjon (WHO) bekreftet at de er smittet av kolera.

Organisasjonen anslår at antall smittede er ti ganger så høyt, og sammen med Røde Kors holder de krisemøter med de britiske militære styrkene i området for å unngå at det bryter ut en omfattende koleraepidemi.

Det er ikke uvanlig at kolerabakterien slår til i de varme månedene i Basra, men antallet smittede de siste dagene har fått WHO til å slå alarm. Kolerabakterien smitter gjennom forurenset vann, og forårssaker blant annet diare. Sykdommen er svært dødelig hvis den ikke behandles i tide.

Rapportene fra det største sykehuset i Basra melder om mange tilfeller av diare og dehydrering, spesielt blant barn.

- Helt siden krigen begynte har vi advart mot et potensielt utbrudd av dairesykdommer på grunn av manglende rent vann i sør. Folk har ikke hatt noe annet valg enn å bruke infisert vann fra elven til sitt daglige forbruk, sier WHOs talskvinne i området, Fadila Shaib, til BBC.

Befolkningen i Basra har blitt oppfordret til å koke vannet før de bruker det. Reparasjonene av byens vannledninger tar lenger tid enn planlagt.

BADER I SKITTENT VANN: Befolkningen i Basra er nødt til å bruke vann fra Shatt al Arab-elva. Her lever kolerabakteriene i beste velgående.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media