Slår alarm om fastleger:

- Kollaps i helsetjenesten

14 kommuneoverleger i Vestfold og Telemark melder om krise i legetjenesten. Som løsning foreslår de at folk skal kunne sykmelde seg selv.

FORTVILT: Kommuneoverlege i Tinn, Sjur Widme Ohren, forteller om en fortvilt situasjon der mange innbyggere står helt uten fastlege. Foto: Privat
FORTVILT: Kommuneoverlege i Tinn, Sjur Widme Ohren, forteller om en fortvilt situasjon der mange innbyggere står helt uten fastlege. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et brev sendt til Statsforvalteren i Vestfold og Telemark slår 14 kommuneoverleger i fylket alarm om situasjonen for fastlegeordningen.

«Vi er svært bekymret for utviklingen framover. Mange kommuner sliter med å prioritere innsatsen og håndtere utfordringene. Flere kommuner opplever en kollaps i tjenesten,» skriver de i brevet.

Det er kommuneoverlege Sjur Widme Ohren i Tinn kommune som har skrevet brevet, som de 13 andre legene stiller seg bak. Han forteller at de ikke greier å skaffe nye leger.

- Det er helt umulig å få inn nye leger. Vi prøver alle muligheter og bruker enormt mye kommunale midler. Vi møter fastlegene på det vi tror er viktig for dem. Likevel er det helt umulig å få søkere.

Dagbladet skrev søndag om Hans-Gunnar Wear-Hansen som har drevet allmennpraksis i snart 40 år. Han frykter at fastlegeordningen skal kollapse helt.

- Det blir bare verre og verre. De kommer med noen midler, men det er som å skvette vann på gåsa.

- Uten legetilbud

Kommuneoverlegen i Tinn forteller at de nå står uten ansatte fastleger på mange lister i kommunen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer