Kollapset på nytt i legehelikopter

Men Ted Kennedy (76) frisk nok til å se baseball på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Senator Edward Kennedy (76) blir på sykehuset i Boston noen dager for en grundig legeundersøkelse etter et han lørdag ble innlagt med det legene først fryktet var et slag.

Lørdag ettermiddag ble det klart at den demokratiske senatoren ikke hadde hatt et slag, men et akutt illebefinnende. Han blir værende på sykehus slik at legene kan utføre omfattende tester.

Kennedy var frisk nok til å følge sitt favorittlag Boston Red Sox i en baseballkamp på tv, sier en talsmann for sykehuset til nyhetsbyrået AP. 

- Senator Kennedy skal i løpet av de neste dagene gjennomgå videre evaluering så vi kan finne ut hva som forårsaket illebefinnendet. Videre behandling vil så bli bestemt, sier Kennedys lege Larry Ronan.

Nytt illebefinnende

Kennedy ble sendt til sykehus i all hast da han brått følte seg dårlig hjemme på Kennedy-familiens eiendom utenfor byen Hyannis i Cape Cod-området i Massachusetts lørdag.

Ifølge avisa Boston Globe fikk Kennedy et nytt illebefinnende i helikopteret på vei til sykehuset Massachusetts General Hospital i Boston. Kennedy hvilte lørdag kveld ut på sykehuset og var ikke i noen umiddelbar fare, ifølge Ronan.

Kennedy ble i oktober operert etter at legene fant en delvis blokkert blodåre i halsen hans.Bush-kritiker

 SISTE BROR:  Ted Kennedy (76) er siste gjenlevende av de fire Kennedy-brødrene. Eldstemann Joseph Kennedy Jr. falt ned i fly under andre verdenskrig. President John F. Kennedy og justisminister Robert F. Kennedy ble begge drept i attentater. Denne generasjonen Kennedy var fire brødre og fem søstre. Foto: ADAM HANGER, REUTERS/SCANPIX.
SISTE BROR: Ted Kennedy (76) er siste gjenlevende av de fire Kennedy-brødrene. Eldstemann Joseph Kennedy Jr. falt ned i fly under andre verdenskrig. President John F. Kennedy og justisminister Robert F. Kennedy ble begge drept i attentater. Denne generasjonen Kennedy var fire brødre og fem søstre. Foto: ADAM HANGER, REUTERS/SCANPIX. Vis mer

Edward «Ted» Kennedy er yngste bror av avdøde president John F. Kennedy og avdøde justisminister Robert F. Kennedy.

Han er en krass kritiker av president George W. Bush og har en rekke ganger angrepet presidentens Irak-politikk, skattepolitikk og administrasjonens valg av konservative høyesterettsdommere.

Barack Obama, som ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat, sa lørdag at han har vært i kontakt med Kennedy-familien for å uttrykke sin medfølelse.

- Vi tenker på dem og ber for dem, Ted Kennedy er en gigant i USAs politiske historie, sa Obama, som har fått Kennedys støtte i nominasjonskampen.

Hillary Clinton sa at alle amerikanere ønsker Edward Kennedy god bedring og håper han blir frisk. Kennedy er en politisk kjempe, framholdt hun. (NTB-AFP-Reuters).

BESØKER FAR OG ONKEL: Richard Kennedy og Caroline Kennedy hilser utenfor sykehuset. Richard er kongressmann fra staten Rhode Island. Caroline Kennedy jobber i forlagsbransjen og er datter at tidligere president John F. Kennedy. Hun var først ute i Kennedy-familien med å støtte Barack Obama i nominasjonskampen mot Hillary Clinton om å bli demokratenes presidentkandidat til høsten.
BESØKER BROR: Jean Kennedy Smith (80) er en av ni søsken Kennedy og en av de tre som lever. Her på vei på sykebesøk til bror Ted (76). Den tredje gjenlevende av de berømte søsknene er Eunice Kennedy Shriver (86)- svigermor til Californias guvernør Arnold Schwarzenegger.
BESØKER FAR: Ted Kennedy Jr. på vei til sykehuset.