AstraZeneca-vaksinen

Kollapset under pressemøte

Danmark gjenopptar ikke bruken av AstraZenecas coronavaksine - men under onsdagens pressekonferanse oppsto helt urelatert dramatikk.

NB! STERKE INNTRYKK: Tanja Erichsen fra Lægemiddelstyrelsen besvimte under pressekonferansen 14. april. Ifølge danske BT gikk det bra med Erichsen. Video: Ritzau / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Danmarks pressekonferanse om den foreløpige avviklingen av AstraZeneca-vaksinen ble brått avbrutt da avdelingsleder Tanja Erichsen i det danske Legemiddelverket falt om.

- Legemiddelovervåkningssjef Tanja Erichsen besvimte under dagens pressemøte. Hun er ved bevissthet igjen, og etter omstendighetene OK, men hun tar for sikkerhets skyld en tur med ambulansen til legevakten for en sjekk, skriver det danske Legemiddelverket på Twitter.

Direktør Søren Brostrøm i den danske Sundhedsstyrelsen reagerte raskt, og la kollegaen i stabilt sideleie.

Kort tid etter kom hun til bevissthet igjen, ifølge flere danske medier. Pressekonferansen ble gjenopptatt etter at Erichsen hadde forlatt lokalene for egen maskin.

Gjenopptar ikke vaksine

Før dramatikken inntraff, rakk Brostrøm og Erichsen å bekrefte at landet ikke gjenopptar bruken av AstraZenecas coronavaksine. Danmark er det første landet som avvikler bruken av vaksinen fullstendig.

Bruken av vaksinen har vært på pause siden 11. mars, som i Norge, etter meldinger om alvorlige blodpropptilfeller med mistenkt sammenheng med vaksinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer