Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kollegaene til Margarets far var med på å overmanne drapssiktede

- Farens kollegaer var blant de første som rykket til bussen, sier talspersonen til Margarets familie.

I SORG: Familien har det svært tøft etter tapet av Margaret Molland Sanden (19). Her er hun avbildet under en russerevy i Årdal i mai i år. Foto: Jonny Asperheim / Porten.no
I SORG: Familien har det svært tøft etter tapet av Margaret Molland Sanden (19). Her er hun avbildet under en russerevy i Årdal i mai i år. Foto: Jonny Asperheim / Porten.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL/OSLO (Dagbladet): Kollegaene til Margaret Molland Sandens far var blant de aller første som desperat forsøkte å få kontroll på den nå drapssiktede 30-åringen på Valdresekspressen mandag kveld.

Det sier Per Kristian Pedersen, talsperson for familien til Margaret, til Dagbladet. Talspersonen bekrefter at faren til Margaret jobber for den lokale beredskapsstyrken.

- Farens kollegaer var blant de første som rykket til bussen, sier Pedersen til Dagbladet.

Rykket ut Da de grusomme scenene utspilte seg i bussen på Rv 53 ved Holsbru, mellom Årdal og Tyin, var politiet fortsatt langt unna. Ambulansepersonell og ansatte i det lokale brannvesenet, som er ansatte på Hydros anlegg i Årdal, ventet først på politiet.

Inne i bussen fra Valdresekspressen kunne de, slik vitner har forklart Dagbladet, se hvordan mannen (30) fra Sør-Sudan beveget rundt med det som er beskrevet som en lang kjøkkenkniv.

Da politiet ikke kom, var det en ansatt i ambulansetjenesten som først fikk kontroll på 30-åringen - som nå er siktet for drapet på Margaret, bussjåfør Arve Kvernhaug (55) og svenske Brahim Khouya (53).

Sprayet med slukkeapparat Brannmannskap tro til og sprayet mannen med et pulverapparat. De hjalp også til med å holde kontroll på mannen til politiet omsider var på stedet. Pedersen kom hjem til Margarets familie mandag kveld. Da var politiet og presten til stede.

- Margarets far har hatt et eget møte med beredskapsstyrken i etterkant - en debrief og informasjonsmøte. Om ikke alle kollegaene var der var i hvert fall noen av dem der, forteller Pedersen.

Margarets familie er sterkt preget av den grufulle hendelsen.

- De har det fortsatt veldig veldig tøft. De har fått god hjelp hele tiden, men er i sorg og har det tungt, sier Pedersen.

La i bakken - Det er en ordning mellom Hydro og kommunen om at beredskapsstyrken rykker ut fra Hydro om noe skjer, sier Pedersen.

- Slik har det vært i mange år og det har fungert fint. Det er en delt modell.

I går fortalte ambulansearbeiderne som overmannet den nå drapssiktede 30-åringen sin historie om dramaet.

- Vi la ham i bakken. Da var vi sikre på at han ikke kunne komme seg noe sted, sa paramedic Øystein Walaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media