Kollegene har aldri sett ham

Han har lurt prinsesse Sophie til å slenge dritt om dronning Elizabeth, og avslørt kidnappingsplanene mot Posh. Men de færreste vet hvem han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Mazher Mahmood hører det nærmest med til dagens dont. Hans avsløringer skaper ofte mye rabalder på de britiske øyene, så mye at skramlelydene høres over store deler av verden. Mest bråk ble det da han kledde seg ut som sjeik, tok med båndopptakeren og inviterte dronning Elizabeths yngste svigerdatter Sophie på kaffebesøk.

Resultatet ble ett stykk utskjemt prinsesse som på bånd hadde slengt med leppa om nesten hele svigerfamilien. Enden på visa var at Sophie måtte slutte i jobben, og trolig ikke ble invitert på søndagsmiddag hos svigermams en stund. På Mahmoods merittliste er også forsøket på å lure en tv-kjendis til å selge narkotika.

Lumske metoder

Nå har News of the World-journalisten vært på ferde igjen, og avslørt det han hevder er et komplott for å kidnappe Victoria Beckham og hennes to sønner. Historien er krydret med overskriftsvennlige detaljer som at Posh og gutta skulle gasses og slenges i et lydtett rom.

Metodene Mahmood bruker ville ikke vakt begeistring i norske avisredaksjoner. Utkledninger og skjulte opptak, provokasjoner og løgner hører heldigvis ikke til reglementert oppførsel. Men News of the World sliter med et frynsete rykte og er ikke kjent for å være spesielt etterrettelige.

Mazher Mahmood lever et spesielt liv. Hans identitet er hemmelig for kollegene, de vet ikke engang hvordan han ser ut. Derfor vakte det atskillig harme da avisa Observer ville trykke bildet hans i avisa.

Mahmood har en forkjærlighet for å kle seg ut som araber for å lure sine «ofre».