Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapene i Marokko:

Kolleger av danske Louisa (24) i sjokk: - Aldri en sur mine

I norske og slovenske vassdrag guidet hun turister. For kollegene til Louisa Vesterager Jespersen er det vanskelig å forstå at hun er borte.

DREPT: Louisa Vesterager Jespersen (24) ble mandag funnet drept ved foten av Toubkal-fjellet i Marokko. Også reisevenninna, norske Maren Ueland (28), ble drept. Kolleger av Jespersen husker henne som en flott person. Foto: Privat / Bovec Sport Center
DREPT: Louisa Vesterager Jespersen (24) ble mandag funnet drept ved foten av Toubkal-fjellet i Marokko. Også reisevenninna, norske Maren Ueland (28), ble drept. Kolleger av Jespersen husker henne som en flott person. Foto: Privat / Bovec Sport Center Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun var en fantastisk, samvittighetsfull, hjelpsom, lykkelig og sjarmerende person. Hun var nær perfekt.

Det sier Ewen Maclean Martin om danske Louisa Vesterager Jespersen (24), som natt til mandag ble drept ved foten av Toubkal-fjellet i Marokko sammen med sin norske venninne Maren Ueland (28).

Martin eier og driver det norske turselskapet Adventure Norway, en bedrift som blant annet tilbyr elverafting. Tre somrer jobbet danske Jespersen for Martin, sist i fjor.

TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapene på den norske og den danske kvinnen i Marokko. Video: 2M.ma Vis mer

- Helt forferdelig

Martin beskriver sin avdøde danske kollega som eventyrlysten.

- Hun var den perfekte malen på en turglad, lykkelig person. Det var ingen som var mer entusiastisk. Det var ikke en side ved henne som var dårlig, sier han til Dagbladet.

Selskapet han driver er sesongbasert, og det er få ansatte. Martin og Jespersen ble nære venner, forteller han.

- Dette er helt forferdelig.

- Som en solstråle

Denne sommeren jobbet hun som elve- og turguide i Bovec i Slovenia, for selskapet Bovec Sport Center.

Der mottok de nyheten om Jespersens drap med vantro i dag.

«Kjære Louisa, du vil for alltid forbli i våre hjerter og du vil for alltid være savnet», skriver selskapet på Facebook i dag.

Maja Hrovt jobbet med Jespersen i tre måneder denne sommeren. Hun deler Martins oppfatning av dansken.

- Det høres dumt ut, men hun var virkelig som en solstråle. Hun var alltid i godt humør. Aldri en sur mine. Hun var en av få personer jeg kjenner som var sånn, sier Hrovt til Dagbladet.

Om arbeidet Jespersen utførte har kollegaen heller ikke et vondt ord.

- Hun var alltid hardtarbeidende. Tok jobben sin seriøst. Hun var en god guide, og alle våre kunder var fornøyde med henne, sier Hrovt, og legger til:

- Jeg er i sjokk, og jeg er lei meg. Jeg ønsker å sende mine kondolanser til hennes familie og venner.

- Slaktet min datter

Moren til den danske kvinnen som ble drept, Helle Jespersen, snakket ut tidligere i dag.

«Reis aldri til Marokko. De har slaktet min datter Louisa og hennes venninne med en skarp gjenstand. Så jula står i sorgens tegn», skrev Jespersen på Facebook.

Jespersen forteller til den danske avisa BT at hun satt sammen med sine tre barn og så på julekalender på TV, da en norsk bekjent av datteren tok kontakt med offerets bror.

Nordmannen lurte på om familien hadde hørt fra 24-åringen, fordi en dansk og en norsk kvinne hadde blitt drept i Marokko.

- Vi sa nei. Da svarte nordmannen at det var godt, fordi det sto at de pårørende hadde blitt informert, forteller hun til BT.

Familien var lettet, men bare ti minutter seinere ringte det på døra.

- Da jeg gikk ut og så at det sto to betjenter der, så visste jeg hva som hadde skjedd. Jeg brøt sammen og var helt ferdig. Det er tungt, sier hun.

- Det er så grotesk

Maren Uelands (28) mor, Irene Ueland, beskriver hendelsen som «galskap» overfor Stavanger Aftenblad.

- Det er så grotesk. Det er galskap. Ren og skjær galskap, sier hun.

Hun beskriver det siste døgnet som uvirkelig, og forteller om behovet for å vite hva som skjedde med datteren. Foreløpig vet familien lite om hva som har skjedd med Maren.

- Jeg håper bare det gikk fort. At de ikke var stygge med henne.

Familien ønsker å få fram Marens forkjærlighet for friluftsliv. Også overfor NRK beskriver moren henne som en friluftsglad jente.

- Hun var så utrolig god. Hennes første bud var sikkerhet. Jentene hadde tatt alle forholdsregler før de la ut på denne turen, sier hun til statskanalen.

Tre pågrepet

Til sammen er tre personer pågrepet og mistenkt for dobbeltdrapet. Den første ble pågrepet mandag morgen. Han skal ha glemt ID-kortet sitt på åstedet.

- Etter arrestasjonen i morges fikk vi informasjon som gjorde at vi også arresterte to andre personer i Marrakech, sier en kilde nær etterforskningen til det marokkanske nyhetsnettstedet 2M.ma.

De tre personene skal ha blitt filmet av et overvåkningskamera i Imlil, den nærmeste byen fra åstedet, da de forlot byen rundt klokka tre om natta, natt til mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!