IKKE NOK:  Statsråd Audun Lysbakkens pressekonferanse sist onsdag om bevilgningene til selvforsvarskurs, er ikke nok. I dag vil Stortingets kontrollkomite trolig vedta åpen høring. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
IKKE NOK: Statsråd Audun Lysbakkens pressekonferanse sist onsdag om bevilgningene til selvforsvarskurs, er ikke nok. I dag vil Stortingets kontrollkomite trolig vedta åpen høring. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.Vis mer

Kolleger ber om åpen høring i Stortinget

Audun Lysbakken blir angrepet fra alle kanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I går ble han anmeldt for korrupsjon. I dag går til og med regjeringskolleger i kontrollkomiteen inn for åpen høring i Stortinget.

Etter at statsråd Audun Lysbakken (SV) bevilget en halv million kroner til to selvforsvarkurs i november i fjor, blir han nå angrepet fra alle kanter.

Klassekampen refererer i dag til en handlingsplan for Sosialistisk Ungdom, som konkluderer med at slik kurs egner seg godt til medlemsverving.

Opposisjonspolitikere har stått i kø for å hamre løs på den kommende SV-lederen, og regjeringskolleger i kontroll- og konstitusjonskomiteen har gått med på kravet om åpen høring i Stortinget.

I går anmeldte Venstre-politiker Mikkel Dobloug barne- og likestillingsministeren for korrupsjon.

- Ikke nok å legge seg flat - Dersom en vanlig person var blitt anklaget for korrupsjon så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være
likhet for loven, sier Venstre-politikeren til TV 2.

Dobloug, som sitter i kommunestyret i Nord-Fron i Oppland, viser til at Transparency International Norge har brukt betegnelsen «politisk korrupsjon» om saken.

Generalsekretær Guro Slettemark påpekte at økonomiregelverket Lysbakken har vedgått å ikke ha fulgt, er der for å hindre korrupsjon.

Økokrimsjef Trond Eirik Schea vil ikke kommentere den konkrete anmeldelsen, men sier likevel:

— Selvsagt følger vi med på hva dere har skrevet om denne saken, sier Schea til Dagbladet.

I dag møtes Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Der blir det etter alle solemerker vedtatt åpen høring i Stortinget.

- Ikke politiinnblanding - Stortinget får holde seg unna politiets arbeid med anmeldelser, det skal politi- og påtalemakt få håndtere uten innblanding,
sier komitéleder Anders Anundsen til Dagbladet.

Statsråd Audun Lysbakken ønsket ikke å kommentere anmeldelsen overfor Dagbladet, men partisekretær i SV, Silje Schei
Tveitdal, hadde i går følgende kommentar:

— Statsråden og departementet arbeider nå med å få fram all informasjon i denne saken.