- Kolleger forteller at de ikke har mat hjemme

Gilbert og Fosse aner ikke når de kommer ut. Intens bombing i natt.

PÅ SYKEHUSET: Mads Gilberts kolleger sliter med å få tak i mat, og den humanitære situasjonen er kritisk. Foto: Hamada Hamada
PÅ SYKEHUSET: Mads Gilberts kolleger sliter med å få tak i mat, og den humanitære situasjonen er kritisk. Foto: Hamada Hamada Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har denne uka vært rapportert flere ganger at Mads Gilbert og Erik Fosse er på vei ut av Gaza. I går sa Gilbert at de måtte bli i Gaza på ubestemt tid, og situasjonen er den samme i dag.

- På grunn av sikkerhetssituasjonen får vi ikke noen pasienter eller konvoier ut. Vi aner ikke noe rundt når vi kommer ut. Hvis vi skal ut, må vi vite at det er sikkert å få ut en konvoi, sier Mads Gilbert.- Vi er utslitte, sier han. Får ikke rapportertDe to norske legene og Palestina-vennene har vært Norge og verdens øyne i Gaza under Israels angrep.

Men Gilbert og Fosses kontakt med verden blir vanskeligere og vanskeligere, og dette er grunnen til at media og andre folk har slitt med å få tak i ham de siste dagene.

- Telefonen er død den meste av tiden, sier han. De to har også dårligere tilgang til epost nå, noe de i perioder har brukt til å kommunisere til pressen med når mobiltelefonene ikke har fungert.Kraftige kamperKampene i Gaza har fortsatt i natt og i morgentimene i dag, med både angrep fra israelerne og rakettutskytinger fra Gaza mot Israel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer