Kollektiv straff har til nå ikke vært et alternativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jens Stoltenberg drømmer om finanskrisen. Det er det første han tenker på om morgen, og det siste han tenker på før han legger seg. Spør du ham hva som blir valgkampens store sak, svarer han finanskrisen. Arbeiderpartiet er så overbevist om at finanskrisen blir det altoverskyggende temaet, at Siv Jensen ble avskrevet etter Frp-landsmøtet, fordi hun ikke hadde snakket nok om den.

Mantraet begynner å likne en besvergelse. Stoltenberg må i hvert fall håpe at kriseforståelsen øker i takt med arbeidsledigheten, for ennå lever folk flest relativt skjermet med en historisk lav rente. De har overskudd til å være opptatt av helt andre ting. Det visste Siv Jensen da hun nærmest ignorerte de to temaene som ligger Stoltenberg tyngst på hjerte. Det andre er klima, som i hvert av de siste valgene er blitt utpekt som hovedtema, men som aldri er blitt det.

Da Stoltenberg tidligere i uka listet opp hvordan han skulle «knuse» Siv Jensen utfordret han få av sakene Jensen la vekt på i sin tale. Ikke likestilling, ikke integrering – to områder Ap burde ha en stødig politikk på ut ifra sitt idégrunnlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer