Kollektivt forbannet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dommedagen derpå (DDP) var på skinner. Dog var vår DDP langt mindre viktig enn det groteske som skjer helt andre steder i verden. Ja, egentlig skal ikke ordet dommedag brukes om vårt kollektive sammenbrudd fra i går morges. Det vil si norsk tid etter at bombene igjen hadde sørget for å gi oss fatalister næring selv om Siv Jensen fra Majorstua støtter Israels bombing.

Og, dette skrives helt uten ironi eller sarkasmer. Der messes med monoton røst i et stille stemmeleie, men samtidig: det er vel en tanke urettferdig at Jensen blir framstilt som ei bombeglad blondine fra vestkanten. Hva om vi hadde skrevet: «Gahr Støre støtter Hamas-rakettene»?

Inntil videre kan de store dressguttene bable sammen i FN, mens vi kryper innover mot vemodet av ikke å rekke fram i tide til en begravelse og et lite besøk hos en trubadur av ypperste kvalitet. Vi skulle øve, nå ble det heller en øvelse i banning og tålmodighet.

Årsaken til at man ikke rakk fram var selvsagt NSB, godt hjulpet av litt kulde og Jernbaneverket. De kan fordele ansvaret. Nei, forresten. Det nasjonen trenger er en samferdselsminister som ikke er bosatt på et hittegodskontor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer