Kollektivt kaos i Oslo

Kom du for sent på jobben i dag? Da var du ikke alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Sporveier hadde i likhet med mange av kundene sine en marerittaktig start på uka i dag. Store deler av Børum var strømløst i morges, og dermed kunne ikke t-banen kjøre lenger enn til Bekkestua. I tillegg fikk sporveiene problemer med en sporveksel på Østerås i morgentimene, forteller informasjonssjef i Oslo Sporveier, Bjørn Rydmark, til Dagbladet.no.

- Vi fikk en uheldig kjedereaksjon, så vi hadde noen timer i formiddag med problemer, sier han.

Trikken har gått som normalt i dag, og t-banen skal være tilbake i rute igjen i løpet av formiddagen.

Helgens og nattas snøfall skapte også store problemer for Sporveisbussene. Linjene 25 og 37 hadde store forsinkelser i morges. Det var rett og slett for dårlig måkt opp til Kjelsås.

- Når det er glatt får vi problemer med å kjøre, og i morges var det glatt, sier informasjonssjef i Sporveisbussene, Thomas Fjeld Postl, til Dagbladet.no.

Grefsenplatået var spesielt glatt etter snøfallet, og derfor ble passasjerene på alle busslinjene til Kjelsås skadelidende.

- Vi regner med å være i rute igjen i løpet av dagen på disse linjene, sier Postl.

Biltrafikken i Oslo-området har også gått tregt i dag, men foreløpig har ikke Veitrafikksentralen fått melding om noen alvorlige ulykker.

- Litt stor trafikk, og litt mye snø skaper jo litt problemer, men det har gått greit på hovedinnfartsårene til Oslo i dag. Folk har brukt litt lenger tid, men brøytemannskapene har gjort en kjempejobb, så de må vi bare berømme, sier vaktoperatør ved Veitrafikksentralen, Geir-Kåre Bjørk, til Dagbladet.no.

Det er busser og vogntog som har hatt de største problemene i dag, og E6 ved Moss har vært stengt i morges på grunn av et veltet vogntog. Det har også vært en alvorlig ulykke på riksvei 4 i Oppland, opplyser Bjørk.

KAOS I TRAFIKKEN: Biltrafikken inn til Oslo gikk tregt på grunn nattas og helgens snøfall, mens Oslo Sporveier hadde store problemer i morgentimene i dag.