Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kollektivt selvmordsforsøk stanset

SANTA CRUZ de Tenerife (NTB-Reuters-DPA): Spansk politi forhindret i natt at 31 medlemmer av en dommedagssekt begikk kollektivt selvmord på vulkanen Teide på Tenerife på Kanariøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk til aksjon mot fem leiligheter i en boligblokk i Santa Cruz de Tenerife der medlemmer av sekten bodde, og arresterte den kvinnelige lederen, en tysk psykolog.

  En av de involverte er spansk, mens resten er utlendinger - de fleste briter og tyskere. Det var fire barn blant dem.

  - Vi har ingen grunn til å tro at det er nordmenn blant sektmedlemmene, sier den norske konsulen på Tenerife, Mona Janecke Kjellerød, til NTB.

 Dersom det hadde vært tilfelle, ville konsulen at blitt underrettet av spansk politi.

Verdens ende

Sektmedlemmene trodde på at verdens ende ville komme i går klokka 20.00, og at om de begikk selvmord før det, ville deres legemer bli hentet av et romskip på vulkanen Teide.

  Ifølge spansk radio kaller sekten seg Isis Holistic Center. Den kan ha tilknytning til Soltempel-ordenen som er ansvarlig for flere kollektive selvmord, blant annet da 48 mennesker døde i Sveits i 1994 og da 16 døde i Frankrike året etter.

  Spansk politi registerte i fjor at Soltempel-ordenen var aktiv på Kanariøyene.

  Ifølge konsul Kjellerød er det en rekke forskjellige sekter på Kanariøyene. Utlendinger er i flertall blant medlemmene, men hun har aldri hørt om nordmenn som er involvert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!