Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolliderte i røykfylt tunnel

Den voldsomme røykutviklinga fra et havarert vogntog i Freifjordtunnelen gjorde at personbilen smalt i fjellveggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble slått full alarm da ulykka skjedde i 10.45-tida i dag. Et vogntog fikk motorhavari på vei på av den 5,2 kilometer lange undersjøiske Freifjordtunnelen i Møre og Romsdal.

- Det ble oljesøl i veibanen og en voldsom røykutvikling. Sikten ble svært dårlig inne i tunnelen, sier operasjonsleder Øivind Berg ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Hentet ut skadd mann

En mann i 20-årene som kom kjørende i en personbil, kolliderte med fjellveggen da han forsøkte å snu for å komme seg vekk fra den tjukke røyken som veltet mot ham. I tillegg var det en bil til som ikke klarte å komme seg ut på egen hånd. Det var 8-10 kjøretøy i tunnelen da uhellet skjedde.

- Vi ankom stedet med flere politipatruljer, ambulanser og brannvesen med røykdykkere. De som var igjen i tunnelen ble raskt hentet ut, sier Berg til Dagbladet.no.

Fryktet det verste

Den skadde personbilsjåføren er fraktet til legevakten med lettere kuttskader. Vogntog-sjåføren kom fra hendelsen uten skader, og kjøretøyet hans blir nå tauet til Biltilsynet for tekniske undersøkelser. Tunnelen blir tømt for røyk, og politiet regner med å kunne åpne den for trafikk i 13.30-tida.

- Det gikk absolutt mye bedre enn vi fryktet da vi fikk alarmen om røykutvikling i tunnelen, sier operasjonsleder Øivind Berg.