Kolliderte med bøye og sank

Den danske lastebåten «Gert Hansen» kantret og sank etter at den kolliderte med en bøye i Drøbaksundet like sør for Oslo. To mennesker omkom i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opplysningene om kollisjonen med bøya kom fram under sjøforklaring i Drøbak i ettermiddag. En video fra Sjøtrafikksentralen i Horten skal vise at det forliste skipet, som fraktet 300 tonn salt, traff en bøye, melder NTB.

Vannet fosset inn

Skipet traff bøyen grønnblinken på Langebåt ved Drøbak klokken 04.08 søndag morgen. Etter sammenstøtet begynte fortsatte skipet noen hundre meter inn fjorden mot Oslo, mens vannet fosset inn i båten. Klokka 04.15 sank «Gert Hansen».

Alt på video

Opplysningene som kom fram under sjøforklaringen i Drøbak i ettermiddag, blir dokumentert ved et videoopptak som radiooperatørene ved Sjøtrafikksentralen i Horten har foretatt.

Nødsingnalet fra båten kom inn til Horten klokka 04.12, og da kunne radiooperatørene raskt konstatere at «Gert Hansen» seilte på en merkelig kurs.

- Nødsignalet varte i tre minutter. Han har antagelig gått på merket som blir kalt Langebåt. På det stedet er det syv meter med vann. Skipet kan ha vært på innsiden av merket også, sa Tore Olsen, operativ leder ved trafikksentralen til Aftenposten etter ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer