Kolliderte med bøye og sank

Den danske lastebåten «Gert Hansen» kantret og sank etter at den kolliderte med en bøye i Drøbaksundet like sør for Oslo. To mennesker omkom i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene om kollisjonen med bøya kom fram under sjøforklaring i Drøbak i ettermiddag. En video fra Sjøtrafikksentralen i Horten skal vise at det forliste skipet, som fraktet 300 tonn salt, traff en bøye, melder NTB.

Vannet fosset inn

Skipet traff bøyen grønnblinken på Langebåt ved Drøbak klokken 04.08 søndag morgen. Etter sammenstøtet begynte fortsatte skipet noen hundre meter inn fjorden mot Oslo, mens vannet fosset inn i båten. Klokka 04.15 sank «Gert Hansen».

Alt på video

Opplysningene som kom fram under sjøforklaringen i Drøbak i ettermiddag, blir dokumentert ved et videoopptak som radiooperatørene ved Sjøtrafikksentralen i Horten har foretatt.

Nødsingnalet fra båten kom inn til Horten klokka 04.12, og da kunne radiooperatørene raskt konstatere at «Gert Hansen» seilte på en merkelig kurs.

- Nødsignalet varte i tre minutter. Han har antagelig gått på merket som blir kalt Langebåt. På det stedet er det syv meter med vann. Skipet kan ha vært på innsiden av merket også, sa Tore Olsen, operativ leder ved trafikksentralen til Aftenposten etter ulykken.

Forskjellige teorier

To danske sjøfolk omkom, mens to polske sjøfolk overlevde med et nødskrik. Det var pent vær og god sikt da skipet gikk under, slik at det har oppstått spekulasjon om årsaken til forliset. En teori har vært at lasten har forskjøvet seg, slik at båten kantret.

REDER OG MANNSKAP:</B> Den danske rederen Henrik Thordsen møtte de to polske sjøfolkene som overlevde forliset i Drøbaksundet under sjøforklaringen i dag.