Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolliderte med flamingo

Et charterfly med 177 norske passasjer måtte nødlande på Kypros i sent i går kveld etter et kraftig sammenstøt med en stor fugl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den store fuglen traff flymaskinen i 2000 meters høyde, ble det røykutvikling i cockpiten og flyet fikk omfattende skader og et hull foran.

- Snuten på flyet ble ødelagt. I den ligger flyets radar, men den er uskadd og var ikke i bruk, sier flysjef Franz Vinther i My Travel til Dagbladet.no

Flymaskinen må bli på bakken til det er reparert. Ingen personer kom til skade i episoden, og passasjerene i flyet kom seg trygt ut på flyplassen. Flyet er av typen Airbus A320 og landet på Larnaca flyplass, der bakkemannskapene var satt i kriseberedskap etter landingen.

Det var trolig en flamingo eller en stor gås som traff flyet. Den danske kapteinen og den norske styrmannen som satt i cockpiten fikk seg en overraskelse i sammenstøtet. Bena deres var bare noen centimeter fra kollisjonspunktet. De satt likevel godt beskyttet bak de støtsikre materialet som snutepartiet er laget av.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media