Kolliderte med politibil etter væpnet politiaksjon i Telemark

19-åring tatt som gissel. To gjerningsmenn kjørte fra politiet og kolliderte i sperrepost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med en utpressingssak hvor en 19 år gammel mann var tatt som gissel, kjørte en personbil med to mistenkte ifra politiet etter at 19-åringen var satt fri på Ulefoss i Telemark, skriver Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Ved halv fire tiden i natt kolliderte personbilen med en politibil som var satt som sperrepost på RV 36 på Fensmyre utenfor Ulefoss. Store væpnede styrker samt et politihelikopter ble brukt i jakten på de mistenkte.

- Gjerningsmennene har rett og slett kjørt inn i politibilen. Siden vi i Telemark politidistrikt er en part i saken, så venter vi på politiet fra Vestfold som skal etterforske saken videre, sier innsatsleder Bård Øygarden på stedet til TA.

To av personene i personbilen ble fraktet med ambulanse til Sykehuset Telemark, tilstanden til de skadde er foreløpig ukjent.

Kjørte inn i veisperring
Politiet satte opp en veisperring på Fensletta, ved Ulefoss, da gjerningsmennene kom kjørende i bilen sin. De torpederte da den sivile politibilen som sperret veien. I den kraftige kollisjonen ble personbilen kastet rundt, før den landet på hjula igjen i venstre grøftekant, skriver Telemarksavisa.

Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen og Vestfold politidistrikt vil forestå den videre etterforskning i saken.

Politiet fikk lørdag kveld melding om at en 19 år gammel mann var bortført fra sitt hjem i Bamble av flere personer.

- Politiet igangsatte straks ettersøkning etter mannen, og søkte i den forbindelse etter en Mercedes som ble benyttet i forbindelse med bortføringen, skriver politiet i en pressemelding.

Friga gissel etter å ha fått løsepenger
De to mistenkte skal ha krevd et mindre pengebeløp i løsepenger. Overleveringen ble avtalt på Ulefoss, og politiet iverksatte en væpnet aksjon.

Da de mistenkte fikk pengene sine ble 19-åringen satt fri, og de antatte gjerningsmennene kjørte så fra politiet. Det skal dreid seg om innkreving av gjeld, uten at politiet kan gi noen nærmere opplysning om nøyaktig hva slags gjeld.

Tilstanden til de to som er fraktet til sykehus er fremdeles ukjent, men politiet vil avhøre de mistenkte så snart det lar seg gjøre.

Både den fornærmede 19-åringen og de to mistenkte er kjenninger av politiet fra tidligere forhold. 19-åringen ble også kjørt til legevakta for en sjekk og har tilbrakt søndagen sin avhør hos politiet, skriver Telemarksavisa.


- Etterforskningen av kidnappingen vil fortsette med avhør og ytterligere tekniske og taktiske undersøkelser, skriver politiet i en pressemelding.

Dagbladet kommer tilbake med mer.