Kolliderte på vei hjem fra studietur

To personer ble alvorlig skadd da en buss og en trailer frontkolliderte på E6 sør for Lundamo i Sør-Trøndelag tirsdag ettermiddag. I bussen var det ungdommer på vei hjem fra studietur i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til de to hardest skadde, en kvinne rundt 20 år og en mann rundt 60 år, er alvorlig men stabil. Kvinnen har pådratt seg brudd og hodeskader, mens mannen har fått bruddskader.

De to er sammen med 13 personer med lettere skader brakt til St. Olavs Hospital i Trondheim i helikopter og ambulanser.

Flere passasjerer med lettere skader blir tatt hånd om av Forsvaret, opplyser vaktsjef Jon Eivind Schefte i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

11 passasjerer var tirsdag kveld samlet i Melhus rådhus der de fikk tilbud om krisehjelp.

Studietur

Ungdommene i bussen er fra pinsemenigheten Betel i Trondheim, og var på vei hjem fra en 16-dagers studietur i Europa da ulykken skjedde, opplyser Helge Rønningen i Trondheim Turbuss til NTB.

Busselskapet fikk først ved 19-tiden vite at det var deres buss som var involvert, og dro straks nedover fra Trondheim for å se hva de kunne gjøre på ulykkesstedet.

Ifølge busselskapet er ulykkesbussen fra 1996 og ble ført av en erfaren sjåfør.

Glatt veibane

Det var glatt veibane da en personbil på vei sørover på E6 stanset for å svinge av veien ved 16.30-tiden tirsdag. Bak personbilen fulgte en tankbil med tilhenger og deretter en annen personbil og så til slutt en trailer fylt med papirruller.

For å unngå å kollidere med personbilen foran seg, svingte traileren med papirruller ut i motgående kjørefelt, der den kolliderte med bussen noen få hundre meter sør for Lundamo sentrum, får NTB opplyst av skadestedsleder, førstelensmannsbetjent Odd Harald Fossland.

Fronten på bussen ble trykt inn, og bussjåføren satt lenge fastklemt før han ble reddet ut.

Militære kalt inn

Politiet kalte straks ut alt tilgjengelig personell fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi. Militært personell som var i regionen i forbindelse med militærøvelsen Strong Resolve var også raskt på stedet. To Bell-helikoptere bidro sammen med et legehelikopter til å frakte skadde til sykehus.

- I forbindelse med øvelsen Strong Resolve 2002 er det stor militær aktivitet både på veiene og ellers i området, men ingen militære kjøretøyer var involvert i ulykken, opplyser kaptein John Erik Forbord ved Allied Press and Information Centre til NTB.

E6 ble stengt ved ulykkesstedet Lundamo i Melhus kommune, om lag midt mellom Trondheim og Støren. Ved 19-tiden tirsdag var det fremdeles lange køer langs E6.

NTB