Kollisjon etter bilflukt fra politiet

Romerikspolitiet meldte ikke fra til sine overordnede da de la seg i høy hastighet på hjul etter en stjålet bil. Jakten endte i Oslo hvor tyven kjørte i en stolpe like etter midnatt. Biljakten vil trolig bli etterforsket av Sefo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Saken ender trolig hos Sefo (særskilt etterforskningsorgan for politisaker - red.anm.), sa operasjonleder Harald Skjelbred i oslopolitiet en halv time etter midnatt til Dagbladet :på nettet.

Politisentralen i Romerike var ikke oppmerksom på biljakten da Dagbladet :på nettet kontaktet dem i natt. Trafikkpatruljen deres hadde lagt seg på hjul etter en råkjører rundt midnatt. De ga ikke sentralen sin beskjed om dette.

Kriminalvakta i Oslo etterforsker saken.

- Jeg vet ikke hvilket reglement de følger i Romerike, men i Oslo er det en selvfølge at patruljen melder fra til sentralen når de innleder en biljakt, sa vaktleder Ingebrigt Eldegard ved krimvakta i Oslo klokken 02.30.

Kriminalvakta kommer lørdag morgen til å kontakte Sefo. De vil ta stilling til om de skal etterforske om politimennene opptrådte klanderverdig under biljakten.

Mannen som kjørte fra politiet ble ikke verre skadd etter stolpekollisjonen, enn at han satte seg kraftig til motverge da politiet arresterte ham. Den ene politimannen ble i natt undersøkt på Sentralsykehuset i Akershus med bittskader. Biltyven ble undersøkt på legevakta i Oslo.

Politiet på Romerike ble i løpet av natten gjort oppmerksom på biljakten hvor de hadde deltatt. De opplyser at tjenstemennene ikke hadde rukket å varsle sentralen sin, men at politisentralen i Oslo skal ha fått beskjed om den pågående biljakten.

Hastigheten under forfølgelsen passerte 100 km/t. Et kvarter over midnatt mistet den stjålne bilen kontakt med veien i en sving. Etter å ha meiet med noen skilt, endte ferden i en stolpe ved avkjørselen til Furuset på Østre Aker vei. Kollisjonsstedet ligger på Grorud i Oslo. Politiets operasjonsentral opplyste i natt at bilen var meldt stjålet på Stovner.