Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolonileder dømt for overgrep

Den tidligere lederen av et omdiskutert tysk samfunn sør i Chile er dømt til 20 års fengsel for seksuelt misbruk av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Paul Schaefer, 84 år, er dømt for å ha forgrepet seg på 25 barn. Han var lenge på rømmen, og en av Chiles mest ettersøkte menn.

Barna han skal ha forgrepet seg på bodde i den tyske kolonien i Chile, Colonia Dignidad - Verdighetens koloni. Den tidligere nazisten skal ha ledet kolonien som jernhånd.

Tidligere beboere har fortalt om sektlignende tilstander, og framstiller Schaefer som en streng leder.

Han skal blant annet ha tvunget barn til å leve adskilt fra foreldrene, og forbudt all kontakt med verden utafor det tyske samfunnet.

I et åpent brev til avisene har folk som før var knytta til Schaefers ministat fortalt at den som gjorde ham forbanna "ble ofre for brutal mishandling, til og med tortur", ifølge bbc.com.

"De ble gitt store doser beroligende, fikk elektrisk sjokk og ble isolert for lengre perioder, til og med år", skrev de tidligere medlemmene i brevet

Schaefer er i tillegg anklaget for å ha latt det hemmelige politiet bruke den tyske enklaven som torturbase under Pinochets militærregime. De fikk drive på i fred på grunn av Schaefers nære bånd til den politiske eliten. I alt er 18 mennesker anklaget for brudd på menneskerettighetene i kolonien på 70- og 80-tallet.

Rapporter laget på oppdrag fra den chilenske staten har konkludert med at Colonia Dignidad fungerte som en "stat i staten".

ETTERSØKT: Paul Schaefer var lenge en av Chiles mest ettersøkte menn. Nå er han dømt til 20 års fengsel for overgrep mot barn. SCANPIX
ETTERSØKT: Paul Schaefer var lenge en av Chiles mest ettersøkte menn. Nå er han dømt til 20 års fengsel for overgrep mot barn. SCANPIX Vis mer

Schaefer flykta fra Chile og anklager om overgrep i 1997, men ble dømt for seksuelt misbruk uten å følge rettsaken mot seg. Hjemmestedet hans i Argentina ble oppdaga i 2005, og nå venter en 20 år bak murene. Han er også anklaget for overgrep i hjemlandet Tyskland.

I fjor ble den tyske kolonien tatt over av chilenske myndigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling