Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolonnekjøring og stengte fjelloverganger

Sjekk hvor det er stengt.

KOLONNEKJØRING: Her fra Haukelifjell i fjor. Foto: Stein J Bjørge / Aftenposten / NTB Scanpix
KOLONNEKJØRING: Her fra Haukelifjell i fjor. Foto: Stein J Bjørge / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rufseværet i julen har rammet flere fjelloverganger i Sør-Norge. Både Vikafjellet og Hardangervidda er stengt.

Riksvei 7 over Hardangervidda var stengt hele fredag, og ville fortsette å være stengt inntil videre. Det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet. Her kan imidlertid veien bli åpnet igjen lørdag.

På en rekke veier advarer Statens vegvesen om snø- og isdekke og fare for glatte partier. Noen steder meldes det om snøslaps. Fokk og dårlig sikt er også et problem.

På flere fjelloverganger må man belage seg på kolonnekjøring i helgen. På fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland i Buskerud var ventetiden rundt to timer fredag kveld.

Over Strynefjellet er det kolonnekjøring på riksvei 15 mellom Oppland og Sogn og Fjordane. Det samme gjelder riksvei 52 Hemsedalsfjellet, hvor ventetiden var halvannen time fredag kveld.

En rekke fjelloverganger er vinterstengt, blant annet fylkesvei 13 over Gaularfjell, fylkesvei 53 Tyin-Årdal, fylkesvei 51 Valdresflye og fylkesvei 55 Sognefjellet.

Også i nord er det utrivelig vær i julehelgen, noe som fikk konsekvenser for framkommeligheten på flere veier. På E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp var det kolonnekjøring inntil videre 1. juledag. Også på fylkesvei 98 Ifjordfjellet i Finnmark og fylkesvei 813 Beiarfjellet i Nordland var det kolonnekjøring fredag.

Flere viktige veiforbindelser er stengt, blant annet E6 over Saltfjellet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media