- Kolossale feiltrinn

John Kerry kom i dag med sitt kraftigste angrep mot Bush4 Irak-politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demokratenes presidentkandidat John Kerry trappet mandag opp kritikken av rivalen George W. Bush da han anklaget presidenten for en kolossal mangel på dømmekraft i Irak-politikken.

- Presidenten villedet, feilberegnet og forkludret alle aspekter ved denne oppgaven, sa Kerry da han mandag talte ved Universitetet i New York. Han fremholdt også at Bushs politikk har gjort Irak til et tilfluktssted for terrorister samtidig som USA er blitt mer sårbar.

Kerry beskyldte Bush for ikke å ha noen strategi i Irak overhodet, samtidig som han hevdet at han selv hadde hatt strategien klar hele tiden.

Blant annet mener han at Bush burde holdt et internasjonalt toppmøte for å samle støtte under FNs generalforsamling i New York denne uken. Han vil også at flere land deltar i gjenoppbyggingen av Irak, og understreker at kontrakter bør gå til irakiske selskaper og arbeidere, ikke til store amerikanske selskaper som Halliburton. Selskapet, som tidligere ble ledet av visepresident Dick Cheney, har vunnet milliardkontrakter i Irak.

Støtteapparatene til de to presidentkandidatene så i dag ut til å ha blitt enige om at Bush og Kerry skal møtes ansikt til ansikt i tre debatter før valget 2. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer