- Kolossale feiltrinn

John Kerry kom i dag med sitt kraftigste angrep mot Bush4 Irak-politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes presidentkandidat John Kerry trappet mandag opp kritikken av rivalen George W. Bush da han anklaget presidenten for en kolossal mangel på dømmekraft i Irak-politikken.

- Presidenten villedet, feilberegnet og forkludret alle aspekter ved denne oppgaven, sa Kerry da han mandag talte ved Universitetet i New York. Han fremholdt også at Bushs politikk har gjort Irak til et tilfluktssted for terrorister samtidig som USA er blitt mer sårbar.

Kerry beskyldte Bush for ikke å ha noen strategi i Irak overhodet, samtidig som han hevdet at han selv hadde hatt strategien klar hele tiden.

Blant annet mener han at Bush burde holdt et internasjonalt toppmøte for å samle støtte under FNs generalforsamling i New York denne uken. Han vil også at flere land deltar i gjenoppbyggingen av Irak, og understreker at kontrakter bør gå til irakiske selskaper og arbeidere, ikke til store amerikanske selskaper som Halliburton. Selskapet, som tidligere ble ledet av visepresident Dick Cheney, har vunnet milliardkontrakter i Irak.

Støtteapparatene til de to presidentkandidatene så i dag ut til å ha blitt enige om at Bush og Kerry skal møtes ansikt til ansikt i tre debatter før valget 2. november.

Debattene, som hver skal vare i 90 minutter, er ventet å finne sted 30. september, 8. oktober og 13. oktober.

(NTB-Reuters)

KRASS KRITIKK:</B> Presidentkandidat John Kerry angrep Bush-administrasjonens håndtering av Irak-krigen da han holdt tale på universitetet i New York i dag.