"Kolya" tok Oscar

LOS ANGELES (Dagbladet/NTB): Den tsjekkiske favoritten "Kolya" vant i natt Oscar for beste fremmedspråklige film. Berit Nesheim er likevel fornøyd: - Vi ble nominert og det er nok for meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

"Kolya" var tippet som vinner av prisen allerede før Nesheim landet i Hollywood for to uker siden - den hadde kinopremiere i Los Angeles i perfekt timing før stemmene skulle avgis - og selvsagt: Den er en knakende god film med kjærlighet, barn, frihetslengsel og alt som skal til for å koke den suppa som amerikanerne liker så godt.

Glitter

Oscar-showet, som begynte klokka 03.00 norsk tid i Shrine Auditorium, ble også som vanlig et hel-hollywoodsk show med stjerneparader, glitter og stas.

Familiefilm

"Kolya" er et rent tsjekkisk familieprosjekt med Jan Sverák (32) som regissør på et manus hans far Zdenek Sverák har skrevet.

Pappa Sverák spiller også filmens hovedrolle som den virtuose cellist og ungkar Frantisek Louka - en mann som etter å ha mistet jobben i den tsjekkiske filharmonien til alt overmål blir stefar for den russiske gutten Kolya, forlatt av sin mor som Frantisek nylig har inngått et papirekteskap med.

- Du skal til ditt nye hjem, sa regissør Jan Sverak til statuetten. - Du vet ikke hvor det er, men det ligger i Europa. En gang kan vi kanskje lage en lillebror til deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer