Kom aldri opp igjen

TJØME/OSLO (Dagbladet): Mens kjærestene og to kamerater ventet i dykkerbåten, forsvant de to kvinnene i dypet utenfor Tjøme i går ettermiddag. I natt var dykkervenninnene, som er i slutten av 20-årene, ennå ikke funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens kvinnenes kjærester ble kjørt til Vestfold sentralsykehus, hvor de fikk psykiatrisk krisehjelp, fortsatte de to andre mennene i dykkergjengen letingen.

Seint i går kveld møtte Dagbladet flere av de som deltok i søket da de gikk i land fra dykkerbåten «Steinbiten» på den kommunale brygga i Vrengensundet. Da hadde de søkt i fire timer etter de to kvinnene.

To av redningsmennene var kamerater av de savnede kvinnene. De var sterkt preget av situasjonen, og omfavnet hverandre i sorg. De orket ikke mer, men dykkere fra Oslo brannvesen fortsatte letingen.

Rolig vær

Det var på en dykketur i går ettermiddag at de to kvinnelige dykkerne forsvant. Ifølge Røde Kors var det seks dykkere i båten. Alle er trolig fra Tønsberg-området. De dro ut i «Steinbiten» i stille og rolig vær.

Kvinnene gikk ned sammen like etter klokka 13. En time seinere skjønte mennene i båten at noe var gått galt. Kvinnenes kjærester og de to andre mennene telte sekunder og minutter. Men kvinnene i dypet dukket ikke opp igjen.

Slo alarm

Mennene i båten, som selv er dykkere, slo alarm straks da de to kvinnene ikke kom opp igjen fra dykket som avtalt. Kvinnene hadde vært nede en knapp time.

Ifølge politiadjutant Marius O. Dietrichson ble søket satt i gang umiddelbart. Politiet i Tønsberg fikk meldingen via Hovedredningssentralen på Sola.

- Det er helt uvisst hva som kan ha skjedd, sier Dietrichson.

Mannskaper fra Røde Kors fraktet kjærestene i land, mens de to andre mennene ble med på letingen, ifølge Runar Erntzen i Tjøme og Hvasser Røde Kors.

Uten line

Dietrichson ved Tønsberg-politiet opplyste at kvinnene trolig ikke dykket med line. Siden de ikke hadde linje mellom seg, er det et mysterium for politiet at begge er savnet. Det er 40 meters dyp på stedet.

Politiet vet ikke om mennene i båten forsøkte å dykke etter kvinnene etter at de meldte dem savnet.
To redningshelikoptre ble satt inn i letingen på ettermiddagen. Etter mørkets frambrudd kom tåka, og det blåste opp. Likevel fortsatte redningssskøyta «Ragnhild», en fiskebåt, en båt fra Røde Kors, en losbåt og flere andre båter letingen.

Godt utstyrt

- Kvinnene var godt utstyrt, med tørrdrakter og vest, ifølge politiadjutant Dietrichson.

- Befinner de seg i overflatestilling, er det håp om at de er i live om vi finner dem i morgen.
Ifølge Dietrichson er nærmeste landpunkt godt innen rekkevidde med godt utstyr.

Politiet opplyser at de savnede kvinnene hadde en viss dykkererfaring fra før.

Dykket skjedde like vest for øya Mostein, omkring to sjømil utenfor Mågerø, ved Tjøme. Øya ligger i skjærgården og det er normalt lite strømmer i området.

Ikke avhørt

Mennene i dykkerbåten var i går kveld ennå ikke avhørt av politiet.

- Vi har de opplysningene vi trenger for å lete. Nå konsentrerer vi oss om å lete etter kvinnene, sa politiadjutant Dietrichson seint i går kveld.

Han la til at søket fortsetter så lenge det er håp om liv.

Dykkeinstruktør og eier av Vestfold Dykkesenter, Per Wilhelmsen, kjenner én av de to savnede kvinnene.
- Hun er seriøs, rolig og fornuftig. Hun er ikke den typen som tar unødig risiko eller er ute etter å sprenge grenser, sier Wilhelmsen, som selv har hatt kvinnen med på dykketur.

Wilhelmsen har selv dykket i området kvinnene forsvant i. Det ligger omkring en kilometer fra kongefamiliens hytte på Mågerø. Han kjenner ikke til vrak i området.

I dag fortsetter letemannskaper å undersøke alle holmer, skjær og hytter i området i håp om at kvinnene har kommet seg i land.

<B>ULYKKESBÅT: </B>Kjærestene satt i båten Steinbiten og ventet på at de to dykkevenninnene skulle komme opp fra dypet utenfor Tjøme. Men de to kvinnene kom ikke.