Jamal Khashoggis forsvinning:

Kom aldri ut igjen: «Kanskje det er bedre hvis jeg ikke drar»

Han gikk inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, men ingen så ham komme ut. Der inne tror tyrkiske etterforskere at Jamal Khashoggi ble drept.

FORSVUNNET: Her er den saudiarabiske regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi på vei inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Siden har ingen sett ham. Foto: NTB Scanpix
FORSVUNNET: Her er den saudiarabiske regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi på vei inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Siden har ingen sett ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Kanskje det er bedre hvis jeg ikke drar», skal 59 år gamle Jamal Khashoggi ha sagt til sin tyrkiske forlovede før han besøkte konsulatet til Saudi-Arabia i Istanbul for første gang.

Den saudiarabiske regimekritiske journalisten var litt bekymret, men avfeide tanken og bestemte seg for å dra likevel, skriver Washington Post.

Han trengte dokumentasjon på at han var skilt, et krav for å inngå giftermål i Tyrkia. En måned tidligere hadde Khashoggi fridd til sin tyrkiske kjæreste.

Han kom, begynte prosessen og dro av gårde igjen. Derfor var han ikke bekymret da han ei uke seinere på nytt oppsøkte det saudiarabiske konsulatet, ifølge forloveden.

Hun ventet utenfor i fire timer på Khashoggi, men han kom aldri ut igjen.

Det var tirsdag i forrige uke.

«Drept og partert»

Saken har siden den gang blitt storpolitikk. I helga tok saken stygg vending.

Da meldte Washington Post at etterforskere i Tyrkia har «konkludert» med at Khashoggi ble drept inne på konsulatet av et drapslag sendt fra Saudi-Arabia «spesifikt» for å drepe 59-åringen.

Videre mener etterforskerne at Khashoggi skal ha blitt lemlestet og partert inne på konsulatet, forteller anonyme amerikanske tjenestemenn og andre kilder med kjennskap til etterforskningen til New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer