- Kom bekymringmelding om Breivik da han var fire

Men barnevernet grep ikke inn, ifølge TV 2.

BEKYMRINGSMELDING: Advokat Geir Lippestad forteller at det har kommet fram dokumenter som tilsier at man skulle grepet inn allerede da Anders Behring Breivik var liten. Foto: Reuters/Wolfgang Rattay/Scanpix
BEKYMRINGSMELDING: Advokat Geir Lippestad forteller at det har kommet fram dokumenter som tilsier at man skulle grepet inn allerede da Anders Behring Breivik var liten. Foto: Reuters/Wolfgang Rattay/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kom bekymringmeldinger om Anders Behring Breivik allerede da han var fire år gammel, melder TV 2.

- Det finnes dokumenter som tilsier at han burde hatt hjelp. Det er alvorlige hendelser som skulle blitt tatt tak i, sier Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, til TV 2.

- På et eller annet tidspunkt har det gått skeivt ut, og det er viktig for oss å finne ut når dette skjedde, sier Lippestad.

Det skal ha blitt skrevet to bekymringsmeldinger allerede da Anders Behring Breivik bare var fire år gammel. I den ene skal det ifølge TV 2 ha stått at:

«Oppvekstvilkårene måtte endres for at det ikke skulle gå galt med gutten.»

Til tross for dette, grep ikke barnevernet inn, ifølge TV 2.

- Det er helt klart at han har hatt en oppvekst som, for å si det mildt, ikke har vært en A4-oppvekst, sier Lippestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer