- Kom dere hjem mens det fortsatt er mulig

Kanadiske myndigheter ber alle sine statsborgere om å komme hjem fra ebola-rammede land.

UTE AV KONTROLL: De nyeste tallene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at ebolaepidemien har krevd mer enn 4000 menneskeliv i de vest-afrikanske landene Sierra Leone, Liberia og Guinea. Foto: AHMED JALLANZO/EPA/SCANPIX
UTE AV KONTROLL: De nyeste tallene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at ebolaepidemien har krevd mer enn 4000 menneskeliv i de vest-afrikanske landene Sierra Leone, Liberia og Guinea. Foto: AHMED JALLANZO/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kanadiske myndigheter har bedt alle sine landsmenn om å forlate de vestafrikanske landene som er hardest rammet av ebola, melder nyhetsbyrået AFP.

- Vi ber kanadiere som oppholder seg i Sierra Leone, Guinea og Liberia om å vurdere å komme seg hjem mens det fortsatt er mulig, sier landets helseminister Rona Ambrose.

Kontrolleres ved flyplasser Myndighetene har bestemt at alle som reiser til Canada fra ebolautsatte land skal kontrolleres ved landets flyplasser.

- Risikoen for kanadiere her hjemme er veldig liten. Men vi vil kontrollere alle som kan ha vært i kontakt med viruset, for så å bestemme om det er behov for ytterlige helsetiltak.

Jay Keystone, en kanadisk lege ved et sykehus i Toronto, mener helsesjekk ved flyplasser har lite for seg.

- Det er for det meste bortkastet tid. Dette er kun gjort for at folk i landet skal føle seg tryggere, sier han til CBC.

- Det er svært, svært usannsynlig at dette vil stoppe ebola fra å komme inn i landet, forteller han videre.

Ikke i Norge Onsdag denne uken døde en ebolasmittet liberier på et sykehus i Texas. Som et resultat av ebolaepidemien har det også blitt innført medisinsk sjekk av alle flypassasjerer som kommer til USA fra ebolarammede områder. Torsdag fulgte også myndighetene i Storbritannia opp med liknende tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer