Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kom dere hjem mens det fortsatt er mulig

Kanadiske myndigheter ber alle sine statsborgere om å komme hjem fra ebola-rammede land.

UTE AV KONTROLL: De nyeste tallene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at ebolaepidemien har krevd mer enn 4000 menneskeliv i de vest-afrikanske landene Sierra Leone, Liberia og Guinea. Foto: AHMED JALLANZO/EPA/SCANPIX
UTE AV KONTROLL: De nyeste tallene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at ebolaepidemien har krevd mer enn 4000 menneskeliv i de vest-afrikanske landene Sierra Leone, Liberia og Guinea. Foto: AHMED JALLANZO/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanadiske myndigheter har bedt alle sine landsmenn om å forlate de vestafrikanske landene som er hardest rammet av ebola, melder nyhetsbyrået AFP.

- Vi ber kanadiere som oppholder seg i Sierra Leone, Guinea og Liberia om å vurdere å komme seg hjem mens det fortsatt er mulig, sier landets helseminister Rona Ambrose.

Kontrolleres ved flyplasser Myndighetene har bestemt at alle som reiser til Canada fra ebolautsatte land skal kontrolleres ved landets flyplasser.

- Risikoen for kanadiere her hjemme er veldig liten. Men vi vil kontrollere alle som kan ha vært i kontakt med viruset, for så å bestemme om det er behov for ytterlige helsetiltak.

Jay Keystone, en kanadisk lege ved et sykehus i Toronto, mener helsesjekk ved flyplasser har lite for seg.

- Det er for det meste bortkastet tid. Dette er kun gjort for at folk i landet skal føle seg tryggere, sier han til CBC.

- Det er svært, svært usannsynlig at dette vil stoppe ebola fra å komme inn i landet, forteller han videre.

Ikke i Norge Onsdag denne uken døde en ebolasmittet liberier på et sykehus i Texas. Som et resultat av ebolaepidemien har det også blitt innført medisinsk sjekk av alle flypassasjerer som kommer til USA fra ebolarammede områder. Torsdag fulgte også myndighetene i Storbritannia opp med liknende tiltak.

REIS HJEM: Canadas helseminister Rona Ambrose ber kanadiere som oppholder seg i Sierra Leone, Guinea og Liberie om å reise hjem mens det fortsatt er mulig. Foto: Chris Wattie/Reuters/Scanpix
REIS HJEM: Canadas helseminister Rona Ambrose ber kanadiere som oppholder seg i Sierra Leone, Guinea og Liberie om å reise hjem mens det fortsatt er mulig. Foto: Chris Wattie/Reuters/Scanpix Vis mer

Mandag denne uken ble det bekreftet at en norsk kvinnelig helsearbeider for Leger uten grenser var blitt smittet av ebola i Sierra Leone.

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i Norge samarbeider fortløpende om ebola-utviklingen. Etter et møte fredag kom de fram til at det foreløpig ikke tilrådes helsesjekker ved norske flyplasser for reisende som kommer fra Vest-Afrika.

- Personer som reiser fra de aktuelle landene blir sjekket når de forlater landene. Helsesjekker, som for eksempel temperaturmåling, er ikke faglig godt begrunnet, sa assisterende helsedirektør Cecilie Dae til Dagbladet på fredag.

Vokser for hver dag Ebola-utbruddet startet i Guinea i februar, før det spredte seg til Liberia og Sierra Leone. I mars slo Leger uten grenser full alarm.

Viruset har så langt krevd over 4000 menneskeliv, ifølge WHO. Hver pasient smitter i snitt to nye, og utbruddet vokser i størrelse og alvorlighetsgrad for hver eneste dag.

• Les også: 12 myter og fakta om ebola: Dette må du vite om dødsviruset

- Kom dere hjem mens det fortsatt er mulig
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling