- Kom dere ut, det brenner

Nabo Marianne Teien kjenner alle ofrene i dødsbrannen. Ble varslet av 17 år gammel nabo.

TRIST SYN:  Nabo Marianne Teien tilbake på branntomta for å hente eiendeler i egen leilighet. Hun og mannen bor nå på hotell etter at brannen raserte hele rekkehuset. De kjenner alle de tre omkomne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRIST SYN: Nabo Marianne Teien tilbake på branntomta for å hente eiendeler i egen leilighet. Hun og mannen bor nå på hotell etter at brannen raserte hele rekkehuset. De kjenner alle de tre omkomne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOLBERGMOEN (Dagbladet): Marianne Teien (36) er tilbake på åstedet der en nabo og to kvinner hun kjenner mistet livet i brannen i åttemannsboligen i Gamle riksvei 153 søndag kveld.

Hun har ikke sovet et sekund i natt etter at hun og mannen måtte komme seg ut av deres leilighet ved 17.45-tiden i går.

De har bodd på hotell i Drammen, i likhet med flere av naboene som er blitt hjemløse. Det var et trist syn som møtte henne da hun fikk slippe inn i egen leilighet for å hente klær og livsnødvendige medisiner.

- Medisinene var der, men det er ikke et klesplagg som er brukelig på grunn av vann og røyk. Det står minst fem centimeter vann på golvet, og her kan det ikke bo noen på lang tid, sier hun til Dagbladet.

Leiligheten der brannen startet og tre mennesker mistet livet, ligger øverst i den ene enden. Det er fire leiligheter i to etasjer hver seg. Marianne Teien og mannen bor i første etasje med en rekke mellom seg og brannleiligheten.

- Vi satt og så på tv da det plutselig dundret på døra. Vi skjønte ikke hva det kunne være. Da vi åpnet, sto en 17 år gammel gutt fra naboleiligheten i andre etasje.  - Dere må ut, det brenner, ropte han, og da så vi allerede at hele gårdsplassen var tett av røyk, sier Marianne Teien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.