- Kom dere ut, toget kommer !

Par i 80-årene fikk motorstopp på skinnegangen. Takker Hilde (47) for livet.

 REDDET LIV:  Hilde Rebne tilbake ved jernbaneovergnagen i Raufoss der hun trolig berget to liv i går. Et par i 80-årene satt i bil på skinnegangen uten å få startet da bommene gikk ned. Foto: JOHN ERIK THORBJØRNSEN.
REDDET LIV: Hilde Rebne tilbake ved jernbaneovergnagen i Raufoss der hun trolig berget to liv i går. Et par i 80-årene satt i bil på skinnegangen uten å få startet da bommene gikk ned. Foto: JOHN ERIK THORBJØRNSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Paret i 80-årene fikk motorstopp på skinnegangen da bommen var på vei ned og toget et minutt unna.
En sindig og lynkjapp husmor fra Raufoss så hva som var i ferd med å skje fra den andre.  Hilde Rebne (47) styrtet under bommen og reddet trolig to liv.

Bilen ble truffet av toget på passasjersiden og snurret rundt.

- Jeg er fortsatt skjelven og mør i armene  etter å ha dratt ut bilføreren. Jeg tror ikke dette hadde gått bra hvis bare ikke hadde kommet seg ut av bilen, sier Hilde Rebne til Dagbladet i formiddag.
Hun sitter hos en venninne og prater om de dramatiske minuttene i Raufoss ved 17-tiden i går.

- Takk for livet
I dag har hun også vært på besøk i Raufoss hos paret i 80-årene, som hun ikke kjente fra før.
- Det var et veldig koselig besøk. De er kjempeglade for å være i live, og takket meg for det. De hadde sovet dårlig i natt, men virket som de var i bra form tross alt. De ville gjerne være for seg selv i dag og sa fra at de ikke ville ha noe pressebesøk i dag,sier Hilde Rebne.

Prøvde å vinke
Hilde og samboeren Lars Håkonsen stoppet bilen sin da bommen gikk ned på den andre siden.

- Vi så at bilen på skinnegangen sto stille. Vi vet ikke om den hadde kvalt seg eller hva som skjedde. Vi vinket og viftet til dem og hadde følelsen av at vi hadde kontakt. Men det skjedde ikke noe, og på impuls hoppet jeg ut av bilen og styrtet under bommen, sier Hilde Rebne.

Hun rev opp førerdøra på bilen uten på jernbanelinja og ropte at de måtte komme seg ut.

Ville ikke forlate leiebilen
- Kvinnen reagerte og kom seg ut selv. Mannen må ha vært i sjokk, for han ville ikke flytte seg. Han var opptatt av hva som ville skje med bilen, en leiebil. Da rev jeg han ut, jeg husker ikke om han hadde sikkerhetsbelte på, forteller Hilde Rebne dagen derpå.

Mens hun hørte toget fikk hun slept mannen bort fra skinnene, langt nok til at han ble liggende med beina under bommen.
Hilde kastet seg ned ved siden av den aldrende bilføreren.

- Det var nok en fordel at han ikke var så stor og tung. Samboeren ropte at jeg måtte komme meg unna. Han så toget. Men jeg ble liggende på innsiden ved den gamle mannen. Jeg spurte om det hadde gått bra, men han svarte nei. Han tenkte på leiebilen.

Etterpå har jeg skjønt at det ikke var så lurt å legge seg, men det var nok adrenalinet som gjorde utslaget der og da, sier hun og kvitterer med en rolig latter.

- Hvilke reaksjoner har du fått etter den dramatiske episoden?

Er lovet roser
- Jeg er veldig glad samboeren min var med. Han så jo alt, og det har nok vært viktig at vi pratet mye om det i går kveld.

- På lokalradioen i morges sa han at du forjener en bukett roser. Har du fått dem?

- Nei, ikke ennå, ler redningskvinnen fra jernbaneovergangen.

 TRUFFET AV TOGET:  Den skadde siden av bilen vender inn mot toget. Bilen sto på tvers av skinnene på toget kom, fikk skrellet høyresiden, ble kastet rundt og traff stolpen på innsiden av bommen. MMS-foto: LARS HÅKONSEN.
TRUFFET AV TOGET: Den skadde siden av bilen vender inn mot toget. Bilen sto på tvers av skinnene på toget kom, fikk skrellet høyresiden, ble kastet rundt og traff stolpen på innsiden av bommen. MMS-foto: LARS HÅKONSEN. Vis mer