Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kom heim, Karl Eirik

- Flytt hjem til Vardø og ta Finansdepartementet med deg, Karl Eirik. Vi trenger de 300 stillingene. Vardø er i dyp nød!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten som ordfører Hermod Larsen (Høyre) og varaordfører Rolf E. Mortensen (Ap) i går presenterte for kommunalminister Sylvia Brustad, er dyster lesning. Siden hennes regjeringskollega og Vardø-væring Karl Eirik Schjøtt-Pedersen reiste sørover i 1985, er mye blitt verre. Medregnet planlagte oppsigelser vil 660 jobber være borte, med den virkning at folketallet i samme periode har sunket med 20 prosent.

De to offensive lokalpolitikerne har klare mål:

  • La Vardø få særstatus, på linje med Svalbard.
  • Flytt statlig virksomhet til Vardø etter modell av Brønnøysund og Mo i Rana.
  • Utnytt ressursene i Barentshavet og naboskapet til Russland. Det gir eventyrlige forutsetninger for utvikling av fiskerisektoren.

Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sier han kjenner innholdet i rapporten, men han ønsker ikke å kommentere saken. Kommunalminister Sylvia Brustad sier rapporten gir et godt grunnlag for å vurdere tiltak, blant annet aktiv bruk av statlig arbeidsmarkedspolitikk.