Kom hjem fra fjelltur timer før hun ble drept

Johanne Ihle-Hansen bisettes 4. september.

FJELLTUR: Johanne Ihle-Hansen kom hjem fra fjelltur dagen før hun ble drept. Dette bildet er fra den fjellturen, skriver moren i en uttalelse til pressen. Foto: Privat
FJELLTUR: Johanne Ihle-Hansen kom hjem fra fjelltur dagen før hun ble drept. Dette bildet er fra den fjellturen, skriver moren i en uttalelse til pressen. Foto: PrivatVis mer

Johanne Ihle-Hansen (17), stesøsteren til draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21), bisettes i kapellet ved Haslum krematorium 4. september.

Det opplyser familiens bistandsadvokat i en pressemelding.

17-åringen ble drept lørdag 10. august. Den terrorsiktede 21-åringen er også siktet for drapet på sin stesøster.

MINNESTUND: Tirsdag delte kontaktlæreren til Johanne Ihle-Hansen et gripende dikt som han selv hadde skrevet til henne. Video: Madeleine Liereng. Klipp: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Var på fjelltur

Dagen før Ihle-Hansen ble drept, kom hun hjem fra fjelltur. Bildet øverst i denne saken er fra den siste fjellturen 17-åringen var på sammen med familien, ifølge bistandsadvokaten.

- Vi er uendelig takknemlige for den varme, omtanke og omsorg vi er blitt vist i de vanskelige dagene som har gått, skriver moren på vegne av familien i uttalelsen.

Hun takker videre for de omtenksomme ordene som er blitt sagt og skrevet om dattera.

BÆRUM: For første gang får vi se innsiden av Al-Noor Islamic Centre Bærum etter hendelsen 10.august. Irfan Mushtaq forteller og viser hva som skjedde. Video: Frank Karlsen. Reporter: Henning Lillegård. Vis mer

- Det Johannes nære venner har sagt og skrevet om henne har vært så viktig for oss og har varmet særlig. Det har vært uendelig godt å få vite at Johanne har betydd mye også for andre enn meg og oss, skriver moren, og legger til:

OPPSTASET: - Det var også Johanne, skriver moren i uttalelsen. Foto: Privat
OPPSTASET: - Det var også Johanne, skriver moren i uttalelsen. Foto: Privat Vis mer

- Johanne kom til meg og oss ni måneder gammel som et sterkt etterlengtet og høyt elsket barn.

17-åringen var adoptert fra Kina.

Deler to nye bilder

I uttalelsen fra familien deler de også to nye bilder av Johanne, deriblant bildet fra fjellturen.

- Johanne trivdes bedre bak kamera enn foran, men vi har to bilder vi ønsker å dele med dere. Det første bildet er fra vår siste fjelltur, hvor vi kom hjem fredag kveld, mindre enn ett døgn før hun ikke er mer, skriver familien.

- Det andre bildet vi vil vise dere er en mer oppstaset Johanne, det var også Johanne, legger hun til.

SAMLENDE: Elevrådsformannen ved Sandvika Videregående, Jakob Lie Tønnesen, tror den drapssaken kommer til å prege elevene i lang tid fremover. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Takker moskeen

Begravelsesseremonien vil være livssynsåpen, og åpen for alle som har behov for og et ønske om å dele dagen med familien, opplyser moren i uttalelsen, og inviterer særlig Al-Noor-moskeen og det muslimske samfunnet.

- Jeg og vi ønsker å rette en stor takk til dere i Al-Noor-moskeen som forhindret at flere ble påført slik sorg og smerte vi har, heter det i uttalelsen.

Videre skriver moren at det ville ha vært i tråd med 17 år gamle Johanne Ihle-Hansens ønsker.

- Vi vet at Johanne som den kloke, gode og reflekterte jenta hun var ville ha vært enig i våres valg med seremonien, skriver hun.