BORTE: Klaus-Magnus Halvorsen (25) ble stående og se på ruinene at huset sitt da han mandag denne uka kom hjem fra jobb og oppdaget at det hadde brent ned. Ingen i bygda hadde merket noe til brannen. Foto: Wenche Hoel Knai
BORTE: Klaus-Magnus Halvorsen (25) ble stående og se på ruinene at huset sitt da han mandag denne uka kom hjem fra jobb og oppdaget at det hadde brent ned. Ingen i bygda hadde merket noe til brannen. Foto: Wenche Hoel KnaiVis mer

Kom hjem fra jobb til nedbrent hus: - Tenkte «Hva gjør jeg nå, liksom?»

Verken politi eller brannvesenet trodde på Klaus-Magnus da han sa at huset hadde brent ned i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klaus-Magnus Halvorsen (25) dro fra gården han bor på, i Hurdal i Akershus, og på jobb som vanlig mandag denne uka. 

Da han kom hjem seinere på ettermiddagen, var huset hans borte.

I løpet av dagen hadde det brent ned, uten at noen hadde merket det.

- Alt var borte. Det røyk ikke en gang, og bare ruiner og grunnmur stod igjen. Jeg parkerte bilen og ble stående rett opp og ned og se på elendigheta, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Ble ikke trodd - Etter en stund ringte jeg en kamerat som jobber i brannvesenet. «God dag», sa han. «Nei, det er det ikke, for huset mitt har brent ned», svarte jeg, fortsetter 25-åringen, som også har snakket med Romerikes Blad om hendelsen.

Kameraten trodde først ikke på ham. Kanskje ikke så rart siden det tilhører sjeldenhetene at et hus blir totalskadet i en brann uten at en eneste person oppdager det.

- Jeg tenkte «Hva gjør jeg nå, liksom?» Det var jo ingen vits i å få brannvesenet opp på gården, for brannen var slokka og huset borte. Så jeg ringte politiet i stedet, som til slutt trodde på meg og kom.

- Ganske spesielt Han forteller at han bor et par kilometer fra hovedveien.

- Jeg bor litt isolert til, men høyt oppe, så noen burde jo ha sett noe. Men ingen gjorde det. Det er ganske spesielt. Jeg fatter ikke at det er mulig at en brann kan gå upåakta hen, sier Halvorsen.

25-åringen er utdanna og jobber som snekker, og sier at han har brukt utallige timer på å pusse opp huset som nå er borte.

-SPESIELT: Klaus-Magnus Halvorsen (25) fra Hurdal forteller at det er et stykke til nærmeste nabo. 
- Jeg bor litt isolert til, men høyt oppe, så noen burde jo ha sett noe. Men ingen gjorde det. Det er ganske spesielt. Jeg fatter ikke at det er mulig at en brann kan gå upåakta hen, sier Halvorsen. Foto: Privat
-SPESIELT: Klaus-Magnus Halvorsen (25) fra Hurdal forteller at det er et stykke til nærmeste nabo. - Jeg bor litt isolert til, men høyt oppe, så noen burde jo ha sett noe. Men ingen gjorde det. Det er ganske spesielt. Jeg fatter ikke at det er mulig at en brann kan gå upåakta hen, sier Halvorsen. Foto: Privat Vis mer

- Det er litt bittert, sier han.

Ikke helt husløs - Huset var særegent og hadde mange fine, gamle innretninger. Også gikk det med tre antikke skap i brannen, fortsetter han.

Det som kanskje er en trøst i det hele, er at 25-åringen ikke er blitt fullstendig husløs i løpet av uka.

- Jeg bodde ikke i hovedhuset, men i kårboligen på gården. Så jeg har fortsatt et sted å bo, og det jeg trenger - bortsett fra vann. Pumpesystemet ble ødelagt i brannen, og jeg håper det ordner seg raskt å få det tilbake, sier han og tilføyer:

- Det føles fortsatt litt uvirkelig dette, men nå har jeg i alle fall kommet meg etter det verste sjokket.

RUINER: - Alt var borte. Det røyk ikke en gang, og bare ruiner og grunnmur stod igjen. Jeg parkerte bilen og ble stående rett opp og ned og se på elendigheta, sier Halvorsen til Dagbladet. Foto: Wenche Hoel Knai
RUINER: - Alt var borte. Det røyk ikke en gang, og bare ruiner og grunnmur stod igjen. Jeg parkerte bilen og ble stående rett opp og ned og se på elendigheta, sier Halvorsen til Dagbladet. Foto: Wenche Hoel Knai Vis mer