- Kom hjem, Linda

De fem jentene var venninner som alltid holdt sammen. Nå har den ene, Linda Didriksen, vært sporløst borte i fire døgn. Men venninnene har ikke mistet håpet. - Linda, hvis du leser dette, så kom hjem! sier de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi, letemannskaper og frivillige har saumfart Ørnes i snart tre døgn. De har banket på dører, kikket i søppelkasser, undersøkt tomme hus, søkt fra lufta, gått manngard, dykket i havet, hengt opp «savnet»-plakater og undersøkt offentlige kommunikasjoner.

Linda er borte. Redselen for at noe kriminelt har skjedd, øker for hver time.

Foto med gjengen

De fem venninnene i klasse 3B ved Meløy videregående skole på Ørnes har holdt sammen i tre år. Ikke bare på skolen. De er blitt en sammensveiset gjeng også på fritida.

- Vi er ganske enkelt bestevenninner. Da en fotograf tok klassebilder i fjor, ba vi ham ta et gruppebilde av oss fem. Vi ville ha et minne om vennskapet, sier Heidi Ruud.

Nå sitter fire venninner igjen med mange spørsmål.

Linda Didriksen betegnes som ei rolig, glad og pliktoppfyllende jente.

- Linda hadde ingen grunn til å gjøre noe dumt. Hun var fornøyd med skriftlig eksamen, skulle studere økonomi i Bodø til høsten, trivdes med kjæresten og hadde det gøy med jentegjengen, sier Heidi.

- Dette er uvirkelig. Jeg sitter bare og venter på at hun skal dukke opp igjen, forteller Heidi.

En kvinne ble observert ved et busskur på Reipå i Meløy ved 22-tida den kvelden Linda forsvant. Politiet tror det kan være 18-årige Linda. Politiet ber kvinnen melde seg.

Få tips om Linda

- Tipsflyten er lav. Vi har fått bare ti henvendelser. Heller ikke dør-til-dør-aksjonen på Ørnes har ført fram, sier politiadvokat Merete Ranum.

Etter hva Dagbladet forstår, avventer Kripos nå spørsmål om bistand. Ranum sier at Bodø-politiet foreløpig ikke har kontaktet Kripos.