- Kom igjen, Ari!

TRONDHEIM (Dagbladet): En bredt smilende brudgom var så opptatt av å vinke til de mange skuelystne at Märtha til slutt måtte dra ham inn i festlokalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel inne på vennefesten på restaurant Bølgen & Moi var stemningen høy. Allerede etter et par timer runget allsangen gjennom lokalet, fritt etter trønderrockeren Åge Aleksandersens tekst:

- Det er din dag i dag, Herre gud for en herlig dag, skrålte festdeltakerne.

Det ble en uformell kveld, ikke minst når det gjelder klesstilen.

- Jeg har snakket med Ari. Han sa jeg kunne komme som jeg er, sa den mest uformelle av dem alle sammen, den olabukse- og T-skjortekledde fotballspilleren Jerry Månsson.

Dagbladet møtte ham på vorspielet i baren på Britannia Hotel, en halvtimes tid før festen startet.

Brudeparet ankom aller sist til restaurant Bølgen & Moi. Da hadde de nærmere 100 vennene ventet i flere minutter på hovedpersonene, som ble kjørt til døra i limousine klokka 19.50 - og steg ut til jubel fra flere hundre skuelystne.

Sigøyneraktig

Märtha stilte ikke i sine bryllupsfarger, men i en sigøyneraktig, svart kjole. Ari hadde valgt hvit skjorte, og svart dress med rødt silketørkle i brystlomma. Dermed matchet han den røde, blomsterformede håndveska Märtha bar.

Om jubelen var stor da de ankom, ble den enda mer entusiastisk da trønderske tilskuere ble tilgodesett med en «ekstrarunde» ute på trappa. Märtha måtte til slutt dra en ivrig vinkende Ari tilbake inn i restauranten.

En diskrét kronprins Haakon hadde valgt gråblå dress og hvit skjorte - med hvit T-skjorte under.

Kronprinsesse Mette-Marit, derimot, stilte i hvit bukse og en Stella McCartney-inspirert genser i karakteristisk hestemønster og kongelig turkisfarge. I håret bar hun en blomst i rosa, den andre bryllupsfargen.

Sammen med brudeparet og kronprinsparet kom en bredt smilende dronning Sonja i kremfarget kjole - og en uformell kong Harald i lyseblå skjorte og hvitt slips med svarte prikker.

Flere av de andre gjestene stilte i langt mer uformelle klær: Her var det mange unge herrer uten slips - og damer med bukser i stedet for kjole. I siste kategori stilte blant andre Märthas gode venninne, kronprinsesse Victoria av Sverige.

Kveldens desidert kuleste bukse ble båret av filmregissør Marius Holst - en av vennefestens ytterst få øvrige single personer. Han gikk for psykedeliske mønstre i et virvar av røde og andre farger.

- Jeg kommer rett fra Cannes. Kjøpte buksa der, sa Holst.

Erik Fosnes Hansen - forfatteren bak Märtha-biografien fra i fjor, deltok også på Britannia-vorspielet - sammen med sin indiske samboer Kerosha Gonaseelan.

Først hjem

Aris eneste inviterte venn fra kunstner-sekstetten «den nye vinen» - Jono el Grande (Jon Andreas Håtun) - var blant de første som ankom festen. Med sin grå dress, lyse stråhatt og tynt friserte mafiabart skilte han seg kraftig ut. Han kom sammen med kona Annbjørg.

Kong Harald og Dronning Sonja var blant de første som forlot festen, klokka 23.53. Tydelig fornøyde smilte kongeparet til presse og skuelystne.

Samtidig fortsatte mange festen på trappa utenfor restauranten, mens rytmene av Whams «Wake me up before you go go» dundret ut fra festlokalet...

DRO I ARI: Ari vinket ivrig til de mange skuelystne som hadde møtt opp foran Bølgen & Moi. Til slutt måtte Märtha dra ham med seg inn i lokalet.