Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kom ikke klart nok fram

Full forvirring om KrFs holdning etter Vårt Land-redaktørs opptreden på NRK.

MÅTTE OPPKLARE: KrFs leder Knut Arild Hareide holdt i 18.45-tida pressekonferanse under landsstyremøtet på Gardermoen. Der kunne han meddele at KrF vil fortsette regjeringssonderingene i morgen. Innfelt Vårt Lands samfunnsredaktør Berit Aalborg. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
MÅTTE OPPKLARE: KrFs leder Knut Arild Hareide holdt i 18.45-tida pressekonferanse under landsstyremøtet på Gardermoen. Der kunne han meddele at KrF vil fortsette regjeringssonderingene i morgen. Innfelt Vårt Lands samfunnsredaktør Berit Aalborg. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i kveld full forvirring rundt KrFs status i de pågående regjeringssonderingene på borgerlig side. Den kristne avisa Vårt Lands samfunnsredaktør Berit Aalborg kom først med følgende nyhet på NRKs «Dagsnytt atten»:

«Ja, det vi kjenner til, det er at Knut Arild Hareide har sagt et klart og tydelig nei til ... altså, anbefalt partiet å ikke gå inn i regjering på basis av de sonderingene som foreligger nå. Det vi også kjenner til, er at det er en helhetlig vurdering», sa Aalborg.

«Det har han sagt til organer i partiet. Så nå er det kjent innad i partiet», sa Vårt Land-redaktøren, som oppga å ha opplysningene fra kilder internt i KrF.

Overraskelse En rekke store medier, blant dem Dagbladet og NTB, oppfattet Aalborg dit hen at Hareide i ettermiddag hadde avblåst KrFs deltakelse i regjeringssamarbeidet. Derfor var overraskelsen stor da partilederen en snau time etter Aalborgs uttalelser erklærte at KrF fortsetter sonderingene i morgen.

- Det jeg sa, var at Hareide anbefalte partiet å si nei til tilbudet fra Erna Solberg, som han skulle legge fram for partiet. Dermed kunne han ikke anbefale en borgerlig regjering, sier Aalborg til Dagbladet.

Også Vårt Lands egen nettavis meldte at Hareide nå sa nei til å delta i en borgerlig regjering med Høyre, Frp og Venstre. Artikkelen ble etter hvert skiftet ut / redigert slik at den nå brakte det korrigerte budskapet, på Aalborgs befaling.

- Jeg ser ingen ingen motsetning mellom Hareides nei til regjeringsdeltakelse på det grunnlaget som lå på bordet, og at han er åpen for å fortsette sonderinger, og få nye tilbud. Men jeg så at dette ikke var kommet klart nok fram. Derfor ba jeg om at dette ble presisert i vår nettsak, forklarer samfunnsredaktøren.

Store motsetninger Etter «Dagsnytt atten» var Frp raskt ute med å erklære at de fremdeles er med på sonderingene. Venstres Trine Skei Grande hadde allerede tidligere på ettermiddagen bekreftet deres videre deltakelse.

Fra før er det klart at så vel KrF som Venstre har store problemer med deler av Frp's politikk. For KrF gjelder dette bl.a. innvandrings- og asylpolitikken, mens Venstre er fundamentalt uenige om klima- og miljøpolitikken - særlig når det kommer til olje- og gassutvinning i nord.

KrF og Venstre har hver for seg lovet at de ikke vil gå i regjering uten det andre småpartiet. I kveld opplyste Høyre-leder Erna Solberg at regjeringssonderingene fortsetter - med alle de fire partiene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling