- Kom ikke på jobb i dag

Det opplyser kollegaer ved nordmannens (34) kontor i Jemen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk 34-åring, ansatt i UNDP i Jemen, ble i dag meldt kidnappet.

- Vi fikk melding i dag tidlig om at en nordmann er bortført. Han jobber for UNDP i FN, men vi ønsker ikke å si noe mer på dette tidspunkt, opplyser pressevakt ved utenriksdepartementet, Frode Overland Andersen.

- Kom ikke på jobb
Dagbladet har vært i kontakt med kontoret hvor 34-åringen jobber, hvor de opplyser om at nordmannen ikke kom på jobb i dag.

Talsmann ved UNDP-delegasjonen i Jemen, Yazan Al-Saghiry, forteller at de på dette tidspunktet ikke kan bekrefte at det er den norske 34-åringen som er kidnappet.

- Vi kan hverken bekrefte eller avkrefte hvem den kidnappede er, men vi vil komme med mer informasjon når det er klart, sier Al-Saghiry til Dagbladet.

Opprørsgruppe Nordmannen skal ha blitt bortført i hovedstaden Sana, for deretter å ha blitt tatt til den østlige provinsen Maarib.

Personene bak kidnappingen skal være del av en opprørsgruppe som ønsker å presse myndighetene i landet til å løslate en av gruppemedlemmene fra fengsel, ifølge Al Jazeera.

Utenriksdepartementet har ikke bekreftet at dette skal være motivasjonen bak kidnappingen.

- Vi vet ikke hva som er bakgrunnen for bortføringen, og vi ønsker heller ikke å spekulere noe i dette nå, sier Andersen.

-Det er FN som håndterer saken, men vi er i nær kontakt med FN og vil bistå dem med det de måtte behøve, sier Andersen.