Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kom mai, du skjønne milde

Sol og 20 grader i sør, øst og vest. I nord går det motsatt vei.

HET HELG: Langtidsvarselet for Oslo er nok gode nyheter for de soltørste. Grafikk: Yr.no
HET HELG: Langtidsvarselet for Oslo er nok gode nyheter for de soltørste. Grafikk: Yr.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et høytrykk i Sør-Sverige er i ferd med å bygge seg opp, og har allerede så smått startet ferden mot Norge. Det vil store deler av landet etterlengtet sol og varme.

- Det ser veldig bra ut de neste dagene. Etter at et nedbørsfelt har passert Sør- og Østlandet i dag, kommer det en hel uke uten nedbør, lange perioder med sol og stigende temperaturer, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt.

Over 20 grader Fram mot helga vil temperaturene ligge mellom 15 og 20 grader i denne landsdelen, forteller Jensen, men mot slutten av helga stiger det ytterligere.

- Sola kommer først, og deretter varmen, og det blir gode vårtemperaturer. Fra søndag av kan det fort tippe over 20 grader, sier meteorologen.

Det er særlig i innlandet det vil bli så varmt, utdyper hun.

- Kaldest blir det langs kysten, ettersom sjøen fortsatt er kald.

Ikke verst i vest Vestlandet ligger litt lenger unna høytrykket, og det kan derfor fortsatt komme litt spredt regn langs kysten, forteller Jensen.

- Men det er absolutt perioder med sol og fint vær og stigende temperaturer i vente i vest også - opp mot 20 grader på søndag, sier hun.

I Trøndelag vil det komme noe nedbør i natt, men deretter blir det stort sett blir opphold.

- Det er ventet perioder med sol i Trøndelag, men ikke like mye som i sør og øst, sier Jensen, og forteller at temperaturene vil ligge mellom 12 og 15 grader.

Motsatt i nord Nord-Norge har vært inne i en periode med fint vær, og nå nærmer det seg dessverre slutten for det, ifølge Jensen.

- Fra i morgen av og utover uka vil det fortsatt bli perioder med sol i nord, men samtidig gradvis synkende temperaturer, sier hun.

Hun minner om at det inntil videre er gress- og lyngbrannfare i Nordland og Troms.

- I tillegg blir det mye pollen nå. På Østlandet eksploderer det nok av pollen de neste dagene, sier hun, og viser til at det allerede i morgen er varslet om «kraftig spredning» av bjørk.

VÅRBAD: Meteorologen har tro på at det blir 20 grader i lufta - ikke i vannet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VÅRBAD: Meteorologen har tro på at det blir 20 grader i lufta - ikke i vannet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart