Verdens økonomiske forum

Kom med kraftig advarsel, dager før Trump skal promotere «Amerika først»

- Hva slags krefter er det som fremmer isolasjon framfor samarbeid? Konflikt framfor fred?

STIKK?: Canadas statsminister Justin Trudeau og Indias statsminister Narendra Modi kom begge med det som av mange blir tolket som stikk mot Donald Trump, i sine taler under åpningsdagen av Verdens økonomiske forum i Davos. Selv skal Trump holde sin tale i Davos på torsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix
STIKK?: Canadas statsminister Justin Trudeau og Indias statsminister Narendra Modi kom begge med det som av mange blir tolket som stikk mot Donald Trump, i sine taler under åpningsdagen av Verdens økonomiske forum i Davos. Selv skal Trump holde sin tale i Davos på torsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Til tross for at «alle» venter på Donald Trumps ankomst i Davos torsdag, er det to andre statsledere som så langt har stjålet oppmerksomheten under årets Verdens økonomiske forum (WEF).

Trump har allerede, via Det hvite hus´pressesekretær Sarah Sanders, lovet at talen som avslutter årets WEF-fest skal handle om presidentens «Amerika først»-politikk.

Talen fra Indias statsminister Narendra Modi, som tirsdag sparket i gang årets forum, handlet om det stikk motsatte. I en tale, som mange av årets deltakere tolket som et stikk til nettopp Trumps politikk, gikk Modi høyt ut for å forsvare globalisering og tok til orde for tettere samarbeid i kampen mot global oppvarming og for å løfte folk ut av fattigdom.

Modi nevnte aldri Trump ved navn, men gikk hardt ut mot proteksjonismen som han mener har bredt om seg i verden.

- I stedet for globalisering, så er det kreftene bak proteksjonisme som stikker fram hodene sine. De ønsker ikke bare å redde seg selv fra globalisering, men også å endre den naturlige utviklingen av globaliseringen, sa han.

Under talen gjorde Modi et stort poeng av at han er den første indiske statslederen som har besøkt forumet siden 1997 - en tid der «tvitring bare ble gjort av fugler», ifølge den indiske statsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer