- Kom med seksuelle kommentarer og inviterte på privat visitt

Republikanernes sexstrid spisser seg til. Ytterligere en kvinne sier nå at Herman Cain oppførte seg upassende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra før har to kvinner anklaget Cain for upassende oppførsel.

Nå har ytterligere en kvinne - den tredje - forklart seg om det hun omtaler som seksuell trakassering. I et eksklusivt intervju med nyhetsbyrået AP sier kvinnen at hun og Cain jobbet sammen seint på 1990-tallet, og at han skal ha oppført seg upassende mot henne.

Jobbet sammen I intervjuet sier hun at Cain kom med flere seksuelt ladede kommentarer, gestikulerte mot henne med klare seksuelle undertoner og også inviterte henne på et privat møte hjemme i representasjonsleiligheten sin.

Cain var på det tidspunktet leder i den amerikanske restaurantorganisasjonen. Anklagene fra kvinnen gjelder samme tidsperiode som da to andre kvinner har forklart seg om upassende oppførsel fra Herman Cain.

Disse to kvinnene jobbet også i bransjeorganisasjonen for restauranter da Cain var leder for organisasjonen på 1990-tallet, og anklager ham for å ha trakassert dem.

Støtter Ifølge Politico klaget kvinnene på seksuelle hentydninger og oppførsel fra Cain som gjorde dem sinte og ukomfortable.

Flere kilder sier til nettstedet at de to kvinnene undertegnet avtaler om at de fikk en økonomisk kompensasjon på over 10 000 dollar (om lag 56 000 kroner) mot at de forlot restaurantorganisasjonen. Ifølge kildene innebærer avtalen også at kvinnene underskrev et taushetsløfte slik at de ikke kan snakke om hvorfor de sluttet i jobbene sine.

Chris Wilson, som jobbet i restaurantorganisasjonen sammen med kvinnene og Cain, støtter anklagene. Han sier til AP at Cain kom med krenkende kommentarer.

Nekter Herman Cain, som slåss mot Rick Perry og Mitt Romney i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, anklager Perry-kampanjen for å stå bak beskyldningene, og kaller dem en «svertekampanje».

STO BAK? Både Rick Perry... Foto: Steve Pope/Getty Images/AFP/Scanpix
STO BAK? Både Rick Perry... Foto: Steve Pope/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

I et intervju med Forbes anklager Cain en spesifikk Perry-medarbeider for å være kilden til Politicos første omtale av saken.

Perry sier til bloggen RedState at hans folk ikke har noen verdens ting med saken å gjøre. Cain-leiren har på sin side anklaget Romney for å ville sverte Cain - noe Romney på sin side nekter for.

STO BAK? ... og Mitt Romney beskyldes for å ville sabotere for Cain.    Reuters/Brian Snyder/Scanpix
STO BAK? ... og Mitt Romney beskyldes for å ville sabotere for Cain. Reuters/Brian Snyder/Scanpix Vis mer