- Kom ned, kortsvindelen har eksplodert

Anders (20) ble plyndret i London mens han var i Oslo. Politiet ville ha anmeldelsen umiddelbart.

BLE SVINDLET: Anders' konto ble tappet for 30 000 kroner. Transaksjonene ble foretatt i London, mens 20-åringen befant seg i Oslo. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BLE SVINDLET: Anders' konto ble tappet for 30 000 kroner. Transaksjonene ble foretatt i London, mens 20-åringen befant seg i Oslo. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den nye store bankkortsvindelen i Oslo eksploderte i omfang sist helg. I dag jobber politiet, bankene og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon under høytrykk for å avdekke og begrense skadene av den verste svindelbølgen med bankkort siden minibank-raiderne ble stoppet i 2006.

-Jeg ringte politiet søndag ettermiddag om at mitt kort var tappet. -Da fikk jeg beskjed om å komme ned til Sentrum politistasjon med en gang fordi det hadde vært rene eksplosjonen i slike saker, forteller en av de svindlede kundene, Anders (20), til Dagbladet i formiddag.

Tappet i LondonHans konto ble tappet for 30 000 kroner i London samme natt som han var i Oslo og hadde brukt sitt eget kort der.

Dagbladet fortalte i dag om en kortkunde som ble oppringt tidligere i uka av sin bank, Søgne Sparebank, om at kortet hans var sperret fordi han hadde brukt det forrige fredag i den svindelutsatte storkiosken Deli de Luca på Grønlands torg.

Dagbladet har også vært i kontakt med andre kortbrukere som er blitt kontaktet av sin bank om at svindelterminaler har avlest deres kort i andre, navngitte Deli de Luca-butikker i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer