- Kom og snakk om å nakkeskyte politikere

Dansk politimann inviterte til nettforum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «www.politiforumet.dk er et lukket forum, hvor kun ansatte i dansk politi kan møtes og snakke fritt og kalle en journalist som har skrevet en kritisk og usakelig artikkel for en idiot som har skrevet saken med to brukne hender eller som snart vil få det».

Slik reklamerer en dansk politimann for nettforumet han administrerer overfor brukerne på et annet nedsted, ifølge danske Nyhedsavisen.

Politimannen er også leder ved den danske politiskolen.

På politiforumet.dk skulle danske politibetjenter kunne fritt diskutere sitt arbeid. Men nå er forumet lagt ned, etter at politimannen ble kontaktet av Nyhedsavisens journalist.

I stedet ligger det ute en melding om at vedkommende ikke mener han står bak innlegget som avisen gjengir

I innlegget heter det videre at på forumet kan man kalle politifiendtlige politikere for omvandrende fossiler som bør «nakkeskytes med en Luger», og at det skal kunne skje uten at de dagen etter havner på forsiden av den danske tabloidavisa Ekstra Bladet.

Det opprinnelige innlegget er slettet, men Nyhedsavisen har fått tilgang til det. Politimannen nekter for å stå bak det.

- Jeg kan overhodet ikke nikke gjenkjennende til språkbruken. Dette har jeg ikke skrevet. Det må være konstruert, sier han til avisa.

- Kom og snakk om å nakkeskyte politikere

Det danske politiforbundet er sjokkert.

- Jeg er dypt rystet over at en politimann kan gi uttrykk for slike holdninger, og jeg tar kraftig avstand fra det, sier politiforbundet-leder Peter Ibsen.

Han vil nå kontakte politiskolens ledelse.

OMSTRIDT INNLEGG: Dette innlegget ble lagt ut på et nettforum som en invitasjon til www.politiforumet.dk.