Kom, rev og forsvant

TJØME (Dagbladet): Bare noen plankebiter lå igjen etter gravemaskinens herjinger da TV-kjendisen ankom hytta si på Tjøme i går kveld. - Jeg er helt vantro. Vi ante ingenting om at kommunen ville sette i gang riving, sier Flatland til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Intetanende satt Flatland i møter i Oslo da toppledelsen i Tjøme kommune uanmeldt dukket opp på TV-kjendisens drømmehytte to minutter før klokka 12.

Dernest ankom en flyttebil, en gravemaskin og flere lastebiler.

12.45 begynte flyttefolkene å bære ut Flatland-familiens private eiendeler fra Norges mest omtalte tilbygg: Hallvards golfkøller, to barnesykler, puter, bord, stoler, et ubrukt fuglebur og et bord med IKEA-skruer .

- Dette er nok til en liten leilighet, humret en av flyttefolka og anslo størrelsen på frakten til ti kubikkmeter.

Skuelystne

Til stede under tvangsrivingen var Flatlands kone Anne Lise og parets barn, som forgjeves forsøkte å stoppe rivingen.

- Hadde vi visst at kommunen ville sette i gang riving, ville jeg foretatt meg noe og i hvert fall ikke hatt barna på hytta. Det var en stor påkjenning for dem, sier TV-kjendisen, som selv ankom Tjøme i går kveld.
Grunneier Arnt Oddvar Jensen og Flatland-familiens raste mot tvangsrivingen. Andre skuelystne fastslo at det var på tide kommunen slo til mot multimillionærer som ikke holder hva de har lovet.

Rådmann Gunnar Bratsø var krystallklar:

- Flatland fikk byggetillatelse under forutsetning av at annekset ble revet. Vi har regler om at det ikke skal bygges hytter over 120 kvadratmeter boligareal. Regelverket må alle følge.

«Ikke anneks»

Flatland derimot sier at det ikke dreier seg om et anneks, men et uthus som brukes som lagringsplass.

- Dermed overstiger ikke boligarealet 120 kvadratmeter, hevder TV-kjendisen.

I to år har mangemillionæren forsøkt å unngå riving av tilbygget, som han selv lovet å fjerne da han fikk byggetillatelse for ny hytte. Seinere valgte han i stedet å søke om bruksendring.

- Jeg har verken muntlig eller skriftlig fått beskjed om rivingen. At kommunen går til dette drastiske skrittet så lenge jeg har en ankesak til behandling hos fylkesmannen er uakseptabelt, sier Flatland, som i går ikke hadde bestemt seg for hvordan han skal forfølge saken videre.

Regning i posten

Ved 16-tida var det flatt foran Flatlands hytte, og kommunetoppene og rivingsfolkene kunne dra hjem.

Regninga for jobben får TV-kjendisen i posten. I tillegg må han betale lagerleie for eiendelene som ble fjernet fra tilbygget og som Anne Lise Flatland ikke ville ha flyttet over til hytta.

<B>KNU8T:</B> Her blir drømmen om å beholde annekset knust for Hallvard Flatland og hans familie.